Proiectul „Tinerii – despre autocunoaștere și responsabilitate”, la Iași

sept. 18th, 2017 | By | Category: Postcard

Asociația „Familia Tradițională” a lansat pe data de 3 august 2017 proiectul „Tinerii – despre autocunoaștere și responsabilitate”, proiect care a fost desemnat câștigător al programului de finanțare neramburabilă din fonduri publice pentru activități nonprofit de interes general, organizat de Primăria Municipiului Iași.

Proiectul „Tinerii – despre autocunoaștere și responsabilitate” se va desfășura în perioada 3 august – 15 decembrie 2017 și are ca scop promovarea dezvoltării armonioase (fizice, emoționale, intelectuale și sociale) și a stării de bine a tinerilor prin conștientizarea principalilor factori care influențează negativ perioada adolescenței.

Obiectivele proiectului au în vedere dezvoltarea de activități de informarea cu privire la dezvoltarea tânărului în perioada adolescenței, vizând pe de o parte, ajutarea tinerilor pentru a se cunoaște mai bine pe ei înșiși astfel încât să depășească mai ușor problemele cu care se confruntă, iar pe de altă parte, sprijinirea profesorilor și părinților pentru a-i  înțelege mai bine pe tineri și modul lor de a acționa și a le oferi suportul necesar unei dezvoltări armonioase.

Grupul țintă vizat este reprezentat de tinerii din municipiul Iași care urmează cursurile liceale, dar și de profesori și părinți ai acestor tineri. Având în vedere că părerile specialiştilor cu privire la vârsta care cuprinde adolescenţa sunt împărţite, cei mai mulţi luând ca reper intervalul 14-18 ani, proiectul se va adresa elevilor de liceu cu vârsta curinsă între 14 și 18 ani. Proiectul vizează, de asemenea, profesorii și părinții doarece aceștia joacă un rol decisiv în dezvoltarea armonioasă a tânărului.

Activitățile principale ale proiectului sunt următoarele:

  • Realizarea unei campanii de informare a 1000 de tineri cu privire la factori care influențează negativ perioada adolescenței. În cadrul campaniei se vor aborda următoarele teme: distincția dintre realitate și iluzie și cum ne influențează cei din jur (familia, prietenii, școala, mass media) percepția realității, relațiile romantice, consecințele comportamentului de risc al tânărului (dependețe, depresii, boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite etc.).
  • Desfășurarea a 4 cursuri pentru profesori cu privire la factori care influențează negativ perioada adolescenței
  • Desfășurarea 4 cursuri pentru părinți cu privire la factori care influențează negativ perioada adolescenței
  • Organizarea a 5 dezbateri privind problemele sensibile ale adolescenței: relațiile romantice, dependeța de TV și internet, relația cu familia, relația cu școala, violența în școli.
  • Organizarea de 15 ateliere de discuții cu specialiști care ar putea să le răspundă tinerilor la problemele cu care se confruntă (psiholog, specialist în neurologie, medic, consilier premarital). Atelierele vor viza oferirea de răspunsuri la problemele legate de stima de sine, dezvoltarea cerebrală, relațiile sociale (prietenii, familia, școala), relațiile romantice, stresul și depresia.

Proiectul „Tinerii – despre autocunoaștere și responsabilitate” beneficiază de o finanțare nerambursabilă de  31 676 lei lei, valoarea totală a proiectului fiind de 41 476 lei.

www.facebook.com/AsociațiaFamiliaTraditionala

Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 și care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.

Număr de vizualizări :724


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro