Prezentarea volumelor „Degete mici”, „Zilele regelui” și „Toate bufnițele” de Filip Florian, la Tel Aviv

sept. 8th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 12 – 14 septembrie 2017, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită la seria de evenimente de prezentare în Israel a volumelor „Degete mici”, „Zilele regelui” și „Toate bufnițele” semnate de Filip Florian. Evenimentele se vor desfășura sub egida Zilei Limbii Române și sunt organizate în colaborare cu Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva, Cercul Literar „Mihail Sebastian” din Nahariya, Cercul Cultural din Haifa și Cercul Cultural din Ierusalim.

Programul evenimentelor:

12 septembrie, ora 17:00, Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva,  sala 355, corpul de clădire 72 – Prezentarea volumelor „Degete mici”, „Zilele regelui” și „Toate bufnițele”, participă: Filip Florian, autor, prof. Țvi Schwartz și dr. Strul Moisa, scriitor și reprezentant al Universității Ben Gurion din Beer Sheva;

13 septembrie, ora 17:00, Galeria de Artă de la Turnul de apă din Nahariya – Prezentarea volumelor „Degete mici”, „Zilele regelui” și „Toate bufnițele”, participă: Filip Florian, autor, dr. Paul Farkas, traducător, Mirela Mandel Abramovici și Zina Lazarovici;

14 septembrie, ora 17:00, sediul ICR Tel Aviv – Prezentarea volumelor „Degete mici”, „Zilele regelui” și „Toate bufnițele”, participă: Filip Florian, autor, și Costel Safirman, cineast.

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Degete mici, romanul lui Filip Florian, îmbină realitatea și ficțiunea cu măiestrie, umor, tragism și mister.” (La Repubblica)

„O bijuterie de roman, tocmai azi, când ni se spune foarte decis, de către oamenii inteligenți și cu haz, că tinerii scriitori nu mai vor să scrie capodopere. Filip Florian îi contrazice, blând.”(Radu Cosașu despre romanul Zilele regelui)

„Filip Florian are, pe lângă plăcerea povestitului, și grija pentru viața frazei, cu măruntaiele ei comunicante. Are răbdarea ceasornicarului de a asambla angrenajul cu arcuri fine, rotițe subțiri și rubine, capabil să reproducă în text traiul și trăirea, timpul și vremurile, să le facă sensibile cu misterul lor cu tot. Și mai are Filip Florian în Toate bufnițele încă o calitate pe cale de dispariție astăzi: simțul naturii sălbatice.” (Adriana Bittel)

Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în București. Primul lui roman, „Degete mici”(2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al „României literare”, Premiul de excelență pentru debut în literatură al Uniunii Naționale a Patronatului Român şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. Următorul roman al lui Filip Florian, „Zilele regelui” (2008), a fost distins cu Premiul „Manuscriptum”, acordat de Muzeul Național al Literaturii Române, şi a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan. „Toate bufnițele”(2012), cel mai recent roman al său, a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, secțiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar.

Cărțile lui Filip Florian au fost traduse în douăsprezece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp și Matthes & Seitz (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto și Bookart (Ungaria), Czarne, Amaltea (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela și Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie), Animar (Egipt), Altin Bilek (Turcia) și Bokvennen (Norvegia).

Număr de vizualizări :1089


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro