Marșul Tinereții și concerte, în a treia zi a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși 2017

sept. 4th, 2017 | By | Category: Postcard

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși a continuat duminică, 3 septembrie 2017, în Parcul Expoziției din Iași, unde s-au desfășurat „Festivalul Bucuriei” și „Târgul Meșterilor Populari”, în cadrul căruia au avut loc și ateliere demonstrative. „Festivalul Bucuriei” a adus în fața publicului cântece și dansuri populare prezentate de tineri din Arhiepiscopia Iașilor, membri ai filialor ATOR și ASCOR Iași. În continuare, în Amfiteatrul din Grădina Botanică, a fost organizat un spectacol de muzică folk. După-amiaza tinerii au participat la Marșul Tinereții. Aceștia au plecat în jurul orei 17.30 din Parcul Copou spre Catedrala Mitropolitană. sÎn dreptul Universității „Alexandru Ioan Cuza” aceștia au fost întâmpinați de Fanfara militară a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”. Marșul s-a desfășurat pe următorul traseu:  Parcul Copou, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Fundație, Bulevardul Independenței, fostul Hotel Europa, Strada Anastasie Panu, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Catedrala Mitropolitană. Aici, tinerii au fost întâmpinați de Daniel Buzdugan și Roxana Chebac.

De asemenea, a fost prezentă și Maica Siluana Vlad, care a ținut un scurt cuvânt de învățătură: „Să luptați ca să câștigați această libertate pe care eu am dobândit-o încă din vremea comunismului: Sfânta Împărtășanie este viața mea, este viața noastră, Hristos din Sfânta Euharistie este viața noastră! Luptați împotriva propriilor păcate, împotriva duhului lumii, împotriva glasului celor care ne condamnă și nu ascultați decât atât: „Doamne, pe Tine Te doresc!”. Și mergeți să vă împărtășiți, la Liturghie! Dar nu mergeți numai de două ori pe an, la Paști și la Crăciun… Asta nu înseamnă că suntem vrednici, copii, căci noi avem o singură vrednicie: toți suntem vrednici de mila lui Dumnezeu! Nu nevrednicia îi împiedică pe oameni să se împărtășească, ci lenea: ca să ne spovedim, să ne facem canonul, să postim…”. La final tinerii au rostit împreună rugăciunile de seară.

A treia zi din cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși s-a încheiat în fața Palatului Culturii din Iași, unde a avut loc un concert. Au urcat pe scenă formația Holograf, Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii și Ion Paladi.

Tinerii își vor lua la revedere de la Iași luni dimineață, 4 septembrie, când va avea loc Festivitatea de închidere a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși 2017.

Parteneri ITO 2017:

•   Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași;

•   Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași;

•   Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) Iași, Palas Mall, Rofilco, YTranslations, Editura Doxologia, Asociația Art-Meșteșugurile Prutului, Asociația Comunio.

Parteneri media ITO 2017:

Trinitas TV, Radio Trinitas, Basilica.ro, Doxologia.ro, Ziarul Lumina, TVR 1 – Universul Credinței, InOras.ro, Ziarul Evenimentul.

Număr de vizualizări :589


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro