Finisajul expoziției de bijuterie contemporană ”Found.Lost.Found”, la ICR Lisabona

sept. 26th, 2017 | By | Category: Postcard

În data de 6 septembrie 2017, a fost inaugurată la Galeria ICR Lisabona expoziția ”Found.Lost.Found”, împreună cu o selecție curatorială a instalației ”O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”, semnată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană din România.

Având în vedere succesul acestui proiect, în data de 2 octombrie 2017, începând cu ora 19.00, va avea loc la Galeria ICR Lisabona, finisajul expoziției. La eveniment vor participa Excelența Sa doamna Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Republica Portugheză și reprezentanții Assamblage, doamnele Valentina Buzamurga și Ioana Andrei, care, împreună, vor realiza o vizită ghidată a expoziției. Va fi prezentă de asemenea, doamna Cristina Filipe, curator și co-fondator al Asociației Portugheze de Bijuterie Contemporană, care va realiza o prezentare a artiștilor din cadrul Assamblage și a asociației pe care o reprezintă.

Evenimentul a fost proiectat în principal pentru presa portugheză și pentru specialiștii din domeniul designului, el urmând să constituie astfel o solidă premisă a colaborărilor viitoare între bijutierii români și cei lusitani.

Expoziția este curatoriată de designerul David Sandu și prezintă două instalații interactive de bijuterie contemporană compuse din 120 de piese ale următorilor designeri români: Andreia Gabriela Popescu, Ioana Ardelean, Otilia Mihalcea-Oval, Cleopatra Coșuleț, Diana Toboșaru, Elena Crișan, Gabriela Secărea, Lucienne Buga, Luiza Teodoresu, Mădălina Stoica, Mihaela Dumitrașcu și Roxana Hodorog. Designerul expoziției este arhitectul Ioana Ardelean.

Expoziția, în toate etapele ei, a fost concepută și itinerată la Lisabona, în contextul celebrării a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Portugalia, și al derulării programului anual 12 capitole esențiale ale creativității românești, organizat de Institutul Cultural Român de la Lisabona și de Ambasada României în Republica Portugheză.

Număr de vizualizări :657


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro