Festivalul “Armonii poetice” revine la Palatul Mogoșoaia

sept. 26th, 2017 | By | Category: Eveniment

În perioada 30 septembrie – 8 octombrie 2017, se reia, după o pauză de trei ani, Festivalul “Armonii poetice”, eveniment care reunește mari actori, scriitori și importanți muzicieni, care vor conlucra la realizarea a patru spectacole inedite,  încărcate de emoție. Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală “Pro Valores” readuc marea poezie și muzica de calitate în spațiul deosebit de ofertant al Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.


Prima manifestare va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2017, de la ora 12.00, atunci când vor fi evocate două mari personalităţi ale culturii române: Tudor Arghezi şi Dinu Lipatti, evenimentul fiind prilejuit de comemorarea a 50 de ani de la trecerea în eternitate a poetului şi de împlinirea a 100  de ani de la naşterea marelui pianist şi compozitor. Din lirica argheziană va recita actriţa Adriana Titieni, profesor de Artă dramatică, precum şi realizator de Radio şi Televiziune, iar creaţii ale lui Dinu Lipatti, dar şi lucrări foarte cunoscute din repertoriul celebrului pianist, vor fi interpretate de pianista Andra Demidov, discipolă a maestrului Vlad Dimulescu, doctor în muzică, o pianistă cu o listă de premii impresionantă, care a susţinut recitaluri pe foarte multe scene din România, dar şi din străinătate: Olanda, Germania, Franţa.

A doua zi, duminică 1 octombrie 2017, tot de la ora 12, puteti asista la un emoționant recital oferit de excepţionala actriţă Maria Ploae, cunoscută din filme ca: “Un comisar acuză”, “Pintea”, “Un bulgăre de humă”, “Ștefan Luchian”, “Dumbrava minunată”, “Binecuvântată fii, închisoare” și care în anul 2002 a fost decorată cu Ordinul Național Pentru Merit, în grad de Cavaler, iar în urmă cu câteva luni a obținut Premiul pentru cel mai bun rol feminin, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic – Grand Prix Nova. Maria Ploae va evolua împreună cu Duo Kitharsis, ansamblu alcătuit din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, formație care a studiat în țară și în străinătate, a susţinut concerte alături de artişti internaţionali de renume în diverse festivaluri de chitară din: România, Germania, Franţa şi Italia și a fost laureată la multe competiții de mare valoare precum: Premiul „Champagne Mailliard” la Concursul European de Muzică de Cameră de Paris, în 2014, Premiul I laConcursul „Drumul spre celebritate”, Ediţia a V-a, Bucureşti, tot în 2014, Premiul I la „Concorso di Esecuzione Musicale ‘Citta di Piove di Sacco'” Ediţia a VII-a, Padova (Italia) și Marele Premiu la Concursul Internaţional de Chitară de la Olsztyn (Polonia).

Festivalul Armonii poetice se va desfăşura până duminică 8 octombrie, iar spectacole de neuitat vor mai susţine: poetul Mircea Dinescu și acordeonistul Fernando Mihalache (7 octombrie, ora 12), precum şi sub genericul “De ce îl iubim pe Eminescu”, actrița Ioana Calotă și Ansamblul Musica Viva, alcătuit din pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea (8 octombrie, ora 12).

Programul complet pe: armoniipoetice.wordpress.com/

Biletul de acces în palat (6 lei) asigură și accesul la spectacole.

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală “Pro Valores”

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio Romania Muzical, EnjoyTV, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte.ro, Radio Trinitas, EsTV, Româniapozitivă.ro, Jurnalmm.ro, Bucureșteni.ro, Reportal.

Număr de vizualizări :927


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro