Expoziţia „George Enescu – personalitate a culturii româneşti şi universale”, la Chișinău

sept. 16th, 2017 | By | Category: Postcard

Miercuri, 20 septembrie 2017, ora 11.00, la rondul de la statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău, vernisează expoziţia „George Enescu – personalitate a culturii româneşti şi universale”, prilejuită de organizarea, pentru prima dată în Republica Moldova, a unor evenimente în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „George Enescu”. Durata expoziţiei: 20 septembrie – 20 octombrie 2017.

Expoziţia cuprinde, în cele 22 de bannere, format 2.05m x 0.95m, cele mai importante aspecte ale vieţii şi creaţiei celui mai mare compozitor român, celebru violonist, dirijor şi pianist, aprecierile de care s-a bucurat marele compozitor George Enescu din partea contemporanilor şi a posterităţii, amintirile prietenilor şi ale ucenicilor săi. Un bogat material iconografic ilustrează parcursul vieţii celui care a fost numit „un Mozart român”.

Evenimentul precede concertul simfonic ce se va desfăşura în aceeaşi seară, cu începere de la ora 18.00, pe scena Filarmonicii Naţionale din Chişinău.

Număr de vizualizări :867


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro