Doina Ruști și regizorul-personaj David Kinsella, în căutarea ”Logodnicei

sept. 18th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 20-28 septembrie 2017, vor avea loc mai multe evenimente dedicate celui mai recent roman al Doinei Ruști, ”Logodnica”, apărut de curînd în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom (print & digital). O poveste adevărată despre dragoste și răzbunare, romanul Logodnica va fi prilej de întîlnire atît cu autoarea cărții, Doina Ruști, cît și cu regizorul britanic David Kinsella, cel care a devenit în roman unul dintre personajele centrale ale cărții, David.

David s-a născut la Belfast, dar este cetățean norvegian. Alisa are sânge rusesc, dar se consideră moldoveancă din Chișinău. David n-a vorbit niciodată irlandeza, căci este britanic, protestant din Irlanda de Nord. Alisa vorbește românește, cu toate că se consideră rusoaică sută la sută. El a avut o copilărie cu bombe și lupte de stradă. Ea este o orfană  din Ungheni. La un moment dat se întîlnesc, iar drumurile lor trec prin București.

Autoare a bestsellerurilor Manuscrisul fanariot și Mîța Vinerii, Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane.Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale, unele reeditate în colecţia Top 10+, amintim Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al USR, Zogru (2006) şi Lizoanca la 11 ani (2009, reeditat în 2017 la Editura Polirom cu titlul Lizoanca) – recompensat cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române. Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. Pagină web: http://doinarusti.ro.

PROGRAMUL DE EVENIMENTE

BUCUREȘTI

Miercuri, 20 septembrie, ora 15.30, Amfiteatrul 1,  Academia de Studii Economice din București (clădirea Ion Anghelescu).

Conferință „Iubirea – o aspirație rafinată și perfidă”

Doina Ruști și invitatul său, David Kinsella

Joi, 21 septembrie, la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38)

Căutând-o pe Alisa

Regizorul David Kinsella a acceptat provocarea de a fi personaj în romanul Doinei Ruști, considerînd că aceasta ar fi o bună pregătire pentru construcția unui personaj de film. Cei doi artiști vă invită la un atelier despre construcția personajului literar și de film: Alisa. Dar nu ca spectatori, ci ca eroi de ficțiune.

Invitați: Bianca Zbarcea (traducătoare), Dan Burlac (producător de film)

Moderatoare: Adriana Titieni

Luni, 25 septembrie, ora 15.00, Mark Twain International School

Atelier de film – Construcția personajului – cu Doina Ruști & David Kinsella

Moderator: prof.  Bryan Parnell

Marți, 26 septembrie, ora 11.00, Colegiul „George Coșbuc”

Întîlnire cu elevii și miniatelier – Personajul trădat

Doina Ruști & David Kinsella

Moderatoare: Ilinca Buciu

GALAȚI

• Literatură și film

Doina Ruști & David Kinsella

Miercuri, 27 septembrie, ora 18.00, Librăria Humanitas (Str. Domnească 45)

Invitați: A.G. Secară, Doru Căstăian

Traducere: prof. Mariana Anton

BRAȘOV

  • Scris, pictat, filmat. O întâlnire cu Doina Ruști, Iulia Schiopu și David Kinsella

Joi, 28 septembrie, ora 18.00, Librăria Humanitas (Pța Sfatului 16), în cadrul CenaKLUbului Tiuk nr. 88

Moderator: Mihail Vakulovski

Număr de vizualizări :618


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro