Dezbateri și conferință cu Pr. Constantin Necula, la ITO 2017

sept. 2nd, 2017 | By | Category: Postcard

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul ITO 2017, conferința susținută de Pr. Constantin Necula și moderată de Daniel Buzdugan, a avut loc sâmbătă, 2 septembrie 2017, la Iași.  În cursul dimineații tinerii veniți la ITO au participat la Sfânta Liturghie și la diverse sesiuni de dezbateri și prezentări.A doua zi a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși” a debutat la Iași cu Sfânta Liturghie. Începând cu ora 06.30, tinerii veniți din toată țara și din străinătate la ITO Iași 2017 au participat la Sfânta Liturghie la mai multe biserici din apropierea campusurilor studențești din Copou și Tudor Vladimirescu. Ulterior, cei peste 5000 de tineri au participat la mai multe ateliere pe grupe, tema discuțiilor fiind: libertatea.

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul ITO 2017, conferința susținută de Pr. Constantin Necula și moderată de Daniel Buzdugan, a avut loc în această seară.  Evenimentul a început la ora 18.00, în Grădina Palas, și a avut tema „Tânărul în căutarea libertății”.

„Când aveti senzația că v-ați îndepărtat de Dumnezeu, e simplu: mergeți după Hristos! Faceți-I cu mâna și El vă vede! De fiecare dată, Hristos este acolo! Nu ați remarcat că în toate icoanele ortodoxe, Hristos este doar cu fața la noi?”, a menționat Pr. Constantin Necula. De asemenea, a insistat și asupra faptului că nu trebuie să ne comportăm ca niște oameni „consumați”: „Fiți tineri, încurajați-vă părinții. Apropiați-vă de ei și spuneți-i Bisericii ce aveți nevoie ca să trăiți și să fiți vii ca atare! Iar pentru educația copiilor, e clar că trebuie să se educe întâi părinții! Avem nevoie de cursuri intensive ca să rămânem FAMILIE.”

Seara a fost una interactivă, moderatorul și invitatul au vorbit deschis despre libertate și tinerețe, dar și despre alte teme, implicând în discuție și tinerii din public.

Daniel Buzdugan a ținut să transmită un mesaj celor din afara țării: „În jurul bisericilor din străinătate se adună românii. Respect și iubire preoților români din străinătate!”

Duminică, 3 septembrie 2017, tinerii veniți la ITO 2017 vor participa la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată pe scena de pe Bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt. Pe parcursul zilei vor fi prezenți la Târgul Meșterilor Populari și Festivalul Bucuriei în Parcul Expoziției și la un Spectacol de muzică folk în Grădina Botanică. După-amiază, de la ora 17.15, va avea loc Marșul Tinereții, pornind din Parcul Copou, până la Catedrala Mitropolitană. Seara se va încheia cu un concert în fața Palatului Culturii.

Parteneri ITO 2017:

•           Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași;

•           Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași;

•           Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) Iași, Palas Mall, Rofilco, YTranslations, Editura Doxologia, Asociația Art-Meșteșugurile Prutului, Asociația Comunio.

Parteneri media ITO 2017:

Trinitas TV, Radio Trinitas, Basilica.ro, Doxologia.ro, Ziarul Lumina, TVR 1 – Universul Credinței, InOras.ro, Ziarul Evenimentul.

Număr de vizualizări :1046


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro