Dezbaterea ”România majorității sau a minorității?”, la Iași

sept. 18th, 2017 | By | Category: Postcard

Luni, 18 septembrie 2017, în intervalul orar 14:00 – 16:00, va avea loc la Palatul Culturii din Iași, în sala Henri Coandă, dezbaterea ”România majorității sau a minorității? ”. Evenimentul este  organizat prin colaborarea a trei instituții ieșene: Primăria Municipiului Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei (prin Departamentul pentru Minorități și Departamentul Pro Vita) și Complexul Muzeal Național Moldova Iași. La dezbatere vor fi invitați Dr. Sorin Iftimi, istoric și muzeograf la Palatul Culturii Iași, Lect. Univ. Dr. Constantin Iulian Damian, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași.

Invitații vor creiona modalitățile de interacțiune între diferite grupuri etnice și religioase prezente pe teritoriul țării noastre, îndeosebi în comunitatea ieșeană. Necesitatea unui astfel de eveniment rezultă din dezbaterele publice care au loc pe această temă în România și contribuie la conturarea identității naționale, precum și la crearea unui mediu armonios de conviețuire.

Participarea la dezbatere este gratuită, dar se face pe bază de invitație (inclusiv pentru mass-media). Detalii despre obținerea accesului la eveniment puteți găsi pe pagina de facebook  Pro Vita Iași (www.facebook.com/ProVitaIasi).

Număr de vizualizări :644


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro