Conferințe de Istoria Artei, la MNLR

sept. 29th, 2017 | By | Category: Postcard

Între 3 octombrie și 21 noiembrie 2017, în fiecare marți, de la ora 18.30, la Muzeul Național al Literaturii Române, se va desfășura cea de-a doua sesiune a ”Conferințelor de Istoria Artei”, proiect demarat în această primăvară.

De data aceasta, toate conferințele vor avea o tema comună: Sfârșitul Lumii. Apocalipsa biblică, disoluția unei civilizații, dispariția unei culturi, încheierea unui ciclu sau a unei paradigme de raportare și de cunoaștere a lumii, sau chiar sfârșitul fizic, geografic al acesteia, sunt toate subiecte pe care invitații noștri le vor dezbate în cadrul conferințelor.

În cadrul primei conferințe, Imagini ale Apocalipsei, susținută de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară, vor fi conturate direcțiile mari ale temei conferințelor viitoare, de la perspectivele spirituale ale unui Sfârșit absolut al Lumii, până la ideea de sfârșituri multiple, ciclice ale unor etape culturale sau spirituale din istoria umanității.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :667


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro