Anamaria Antoci și Simona Deaconescu, la Galeria Întâlnirilor

sept. 18th, 2017 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 20 septembrie 2017, ora 20, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie vor fi proiectate filmele ”Silent Places” (r&c: Simona Deaconescu, 12:00’, 2013), ”Fly On” (r: Dragoș Istvan Roșu & Luiza Comșa & Tudor Panduru, c: Dragoș Istvan Rosu & Luiza Comșa, 6:39’, 2015),”Golden Boi ”(r: Corina Andrian, c: Maria Beatrice Tudor, Mariana Gavriciuc, 2:50’, 2017), ”Finifugal” (r: Dumitrana T. Lupu, c: Simona Dabija & Alexandru Bordea, 3:10’, 2016), „Sonder” (r&c: Simona Deaconescu, 12:00’, 2016), proiecție urmă de o dezbatere despre filmul de dans. Invitate: Anamaria Antoci și Simona Deaconescu. Evenimentul se derulează sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Anamaria Antoci și Simona Deaconescu sunt inițiatoarele festivalului Bucharest International Dance Film Festival, a cărui a 3-a ediție a avut loc între 7-10 septembrie 2017. Publicul prezent va avea ocazia să vadă o parte din scurtmetrajele prezentate și premiate în cadrul festivalului.

După 6 ani de activitate în domeniul managementului cultural, în 2012 Anamaria Antoci s-a alăturat echipei 4 Proof Film, luând astfel contact cu producția de film. În 2014, a absolvit EAVE Producers Workshop și a semnat producția primului său lungmetraj – Ilegitim, film regizat de Adrian Sitaru, a cărui premieră a avut loc în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin (premiul C.I.C.A.E.). În 2016, Anamaria a finalizat lungmetrajul Fixeur (regia: Adrian Sitaru), ce a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto, și primului ei documentar, Planeta Petrila (regia: Andrei Dăscălescu), prezentat la IDFA (Amsterdam). În prezent se află în post-producție cu proiectul Un om la locul lui, debutul în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, și cu cel de-al doilea film regizat de Nicolae Contantin Tănase – Cap și Pajură. Tot în 2016, Anamaria a fost reprezentantul României în cadrul programului Cannes Producers on the Move și a devenit membru al European Film Academy.

Simona Deaconescu a studiat în paralel Coregrafie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București și Regie de Film la Universitatea Media. În 2013 a fondat Tangaj Dance, o compania de dans independentă care produce proiecte la intersecția dintre artă și știință, film și dans. Simona a primit rezidente de la Asociația 4Culture, Fundația Gabriela Tudor și Battery Dance Company New York. În 2014 a primit bursa danceWEB din partea Rețelei Life Long Burning, cu sprijinul ICR Viena, avându-i ca mentori pe Chris Haring și David Wampach. În 2016 Simona a fost premiată de Centrul Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc prin organizarea festivalului Bucharest International Dance Film Festival.

Alături de colectivul Tangaj Dance a realizat Counterbody (2017), Aftertaste (2015), Birdville (2014) și Fabrica de vise (2013), o serie de spectacole bazate de studiile recente din domeniul științei cognitive și al teoriilor futuristice. Predă în mod frecvent ateliere de dans, precum și laboratoare interdisciplinare în care se mixează dansul, filmul și tehnologia. Spectacolele și atelierele ei au fost prezentate în România, Austria, SUA, Ungaria și Turcia. În paralel, Simona a regizat două filme de dans Silent Places (2013) și Sonder (2016), filme care i-au adus recunoașterea internațională fiind selectate în peste 40 de festivaluri din toată lumea.

În paralel Simona colaborează cu regizorii Peter Schneider și Catinca Drăgănescu și studiourile multimedia KOTKI visuals și Mindscape. Este directorul artistic al BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival și colaborează frecvent cu alte organizații și instituții în calitate de curator, selecționer sau coordonator de proiecte.

Număr de vizualizări :926


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro