„Până hăt de carte!”- 270 de cărți donate bibliotecii din comuna Gorban

sept. 8th, 2017 | By | Category: Postcard

Vineri, 8 septembrie 2017, prin campania „Până hăt de carte!”, un număr de 270 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Gorban, județul Iași.

”În lunile trecute, am reușit să punem în rafturile bibliotecilor a patru comune ieșene un număr de 1.137 de cărți, care au fost strânse în urma apelului public lansat în luna martie de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu. Acesta, alături de parteneri şi voluntari, a demarat pe 23 martie 2017 o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

Din martie și până în prezent, 410 cărți au ajuns la biblioteca din comuna Probota, 250 la cea din Erbiceni, 240 la Andrieșeni și 237 la Ciortești. Sunt multe probleme cu care ne confruntăm în ceea ce privește consumul de cultură și educația din țară, însă problemele mediului rural par mereu să fie puse pe o listă de așteptare. Probleme precum lipsa cronică de fonduri pentru achiziție de carte și faptul că în jur de 50 % de populația de peste 16 ani nu a citit nicio carte în ultimul an nu mai suportă amânare.”- Biroul de presă al Cabinetului parlamentar al senatorului USR Dan Lungu

În 2002, OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) sugera că atragerea copiilor către lectură ar fi „unul dintre cele mai eficiente mijloace de a produce schimbare socială”. Campania USR Iași încearcă să combată aceste probleme culturale cu care mediul rural românesc se confruntă și să contribuie la formarea noii generații și a unui public de cititori, de consumatori de cultură.

Cărțile care au ajuns  în rafturile bibliotecii din comuna Gorban, au fost strânse cu ajutorul mai multor ieșeni și cu cel al partenerilor . La evenimentul de vineri, 8 septembrie 2017, au participat primarul comunei Ion Rotaru, bibliotecara Luminița Ciortescu, iar din partea cabinetului, au fost prezenți senatorul USR Dan Lungu și Sebastian Ghica șeful de cabinet.

„Până hăt de carte!” merge mai departe. Invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni. Binevoitorii vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

·           Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;

·           Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;

·           Meru: Bld. Carol I, nr. 3;

·           Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;

·           Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;

·           Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;

·           Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate pot suna la numărul 0725. 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

Număr de vizualizări :983


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro