”se8tembr10 – muzică văzută/ poezie nevăzută/ teatru interior”, la Arcub

sept. 6th, 2017 | By | Category: Eveniment

În perioada 8-10 septembrie  2017, în intervalul orar 8-10 pm, la ARCUB strada Lipscani 84-90 (sala Studio), se va desfășura micro-festivalul interdisciplinar ”se8tembr10 – muzică văzută/ poezie nevăzută/ teatru interior”.

Anul acesta – ediția a II-a – sunt puși sub presiune interdisciplinară și profilați:

Fu Xiao (compozitoare, CHN/DE) Robert G. Elekes (poet, RO) Florin Iaru (poet, RO), Nava Spațială (Miron Ghiu / Claudiu Chihăescu muzicieni,RO), Abstraum (Mitoș Micleușanu muzican/ poet, RO) și Cristina Stancu (poetă, RO)

cu susținerea artiștilor:

Olga Berar (violonistă/ performer, RO), Constantin Basica (compozitor/ performer, US/RO), Simona Dabija (coregrafă, RO), Răzvan Ropotan (actor, RO) și Adrian Ciglenean (actor/ performer, RO)

și cu participarea extraordinară a directorului Departamentului de Cercetare Informatică în Muzică și Acustică al Unoversității Stanford, Chris Chafe (compozitor, US)

Ce este se8tembr10?

se8tembr10 este un eveniment interdisciplinar dedicat unui public restrâns, eclectic, iubitor de poezie, performance, experiment și muzică contemporană – o ecografie simbolică a impactului dintre tendințe recente și mai puțin recente în artă. Micro-festivalul este găzduit de ARCUBși organizat de laboratorul interdisciplinar Citit În – (Olga Berar, violonistă & Adrian Ciglenean, actor) în colaborare cu Constantin Basica, compozitor și instituții de profil educativ si artistic (Institutul Cultural Român New York și Departamentul de Cercetare Informatică în Muzică și Acustică al Universității Stanford).

Finanțarea primelor 3 ediții se face în sistem barter cu întreprinzători locali (LenteResidence Hotels), cu sprijinul logistic al instituțiilor partenere și din resursele proprii ale artiștilor.

Din 2019, după trei ediții, micro-festivalul se va relansa pe o structura fixă de finanțare.

Rezervări și detalii la 0721831160 sau se8tembr10@gmail.com

Care e ideea?

micro-festival fiindcă durează puțin (3 zile x 2h/zi) și este destinat unui public restrâns (maxim 50 locuri pe eveniment)

se8tembr10 are un profil experimental, un loc de joacă interdisciplinar în care sunt profilați zilnic un compozitor/ muzician și un poet/ poetă.

În prima partemuzică văzută cu o durată de 40-50 minute, compozitorul/compozitoarea își prezintă personal profilul (cu/fără referințe teoretice, cu/fără elemente vizuale, cu/fără instrumentiști sau artiști colaboratori).

Urmează o pauză de 10-15 minute în care este pregătită sala pentru partea a doua.

A doua parte: poezie nevăzută cu o durată de o oră. Profilul poetului/ poetei este unul performativ, pentru un public legat la ochi. Conceptul, teatru interior, va fi aplicat de laboratorul interdisciplinar Citit În cu participarea directă a poetului/poetei și a compozitorului/muzicianului din prima parte.

Ce se petrece anul acesta la se8tembr10?

Ziua I

ora 8: Fu Xiao (CHN/DE) cu participarea dansatoarei Simona Dabija (RO)

ora 9: Robert G. Elekes (RO) & Fu Xiao & Citit În

eveniment FB:

www.facebook.com/events/178288706047760

Ziua II

ora 8: Abstraum (Mitoș Micleușanu) (RO)

ora 9: Cristina Stancu (RO) & Chris Chafe (US) & Citit În

eveniment FB:

www.facebook.com/events/297883344012936

Ziua III

ora 8: Nava Spațială (Miron Ghiu / Claudiu Chihăescu) (RO)

ora 9: Florin Iaru (RO) & Miron Ghiu / Claudiu Chihăescu & Constantin Basica (RO/US) & Citit În

eveniment FB:

www.facebook.com/events/169689496933890

Număr de vizualizări :1068


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro