”Counterbody. Posibila percepție a materiei instabile”, la CNDB

sept. 20th, 2017 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 23 septembrie 2027, ora 19:30, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (Blv. Mărășești 80-82) vă invită la spectacolul ”Counterbody. Posibila percepție a materiei instabile”.

”COUNTERBODY este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele.

O posibilă percepție a materiei instabile. Interiorul este exteriorul. Coerența poate să nu necesite consistență. Relația corp-spațiu devine fluidă. Nu mai există teritorii, iar mișcarea extinde spațiul. Orice contradicție poate conține și genera adevăr. O particulă este și aici, peste tot și nicăieri. De fapt nu mai există nici corp, nici spațiu. Ele sunt doar o formă de percepție. COUNTERBODY este un spectacol de dans, instalație, text și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Spectacolul are ca punct de pornire încercările de deconstrucție, destructurare, decorporalizare prin procese de relativizare asumate în dans, dar și printr-un concept care include straturi multiple de decodificare. Instalația, textul și muzica originală descompun și recompun spațiile de mișcare accentuând permanenta relație de transfer corp-spațiu. Având la bază formule filozofice și fizice de la teoriile quantice la post-structuralism (Judith Butler, Julia Kristeva, Adriana Cavarero) și în logica paraconsistentă (sau inconsistentă) din filozofia dialetică (Graham Priest), dar și în teoriile lui Michel Foucault și Henri Lefebvre despre producția socială a spațiului, spațiul contradictoriu, spațiul celălalt (heterotopia), contra-spațiul, textul plasează corpul/identitatea într-o realitate fluidă. Corp fizic și mental, paralel, dual, contradictoriu. Dimensiunea conceptuală a spectacolului punctează o direcție orientată către un sistem al logicii non-clasice conform căreia afirmațiile sunt adevărate și false în același timp. Contradicția ca adevăr reflectă nuanțe la nivelul gândirii, în afara absolutismelor și în opoziție cu direcția universală și rigidă a consistenței. Direcția coregrafică este rezultatul unui proces de analiză și lucru cu corpurile celor 8 dansatori care alcătuiesc un organism fluid și fragmentar în același timp. Miza spectacolului este de a înțelege și repera căile demonstrative către o realitate existentă, valabilă științific și filozofic, însă blocată la nivelul percepției. ”   (Olivia Nițiș)

coregrafia: Simona Deaconescu

dramaturgie și suport curatorial: Olivia Nițiș

compoziție vizuală: Ciprian Ciuclea

muzica originală: Cătălin Crețu

light design: Alexandros Raptis & Ionuț Cherana

inginer de sunet: Marian Cîtu

performeri: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Tătărău, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian “Franke” Octavian, Simona Dabija

durata: 40 minute

Locație: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (Blv. Mărășești 80-82, București)

Co-productie: Tangaj Dance și Centrul Național al Dansului București

Co-finanțare: Administrația Fondului Cultural Național

Partener oficial: Experimental Project

Spectacolul face parte din proiectul cultural “Camera 0004_Spații Sonice”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu repre-zintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Număr de vizualizări :534


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro