Workshop de Commedia dell’arte susținut de actorul italian Enrico Bonavera

aug. 30th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 4-15 septembrie 2017, Teatrul EXCELSIOR organizează un workshop de Commedia dell’arte susținut de actorul italian Enrico Bonavera. Timp de 10 zile, între orele 16.00 și 20.00, participanții vor exersa structuri și teme de improvizație, „tipuri” și măști, dar și funcții dramaturgice ale personajelor specifice acestui gen teatral.  Este pentru prima dată când Enrico Bonavera susține în România un workshop dedicat actorilor profesioniști.

Enrico Bonavera este elevul celebrului actor de Commedia dell’arte, Ferruccio Soleri. Încă din anul 1987, Bonavera joacă la Piccolo Teatro di Milano, unde, printre alții, l-a interpretat pe Brighella și, apoi, preluat de la maestrul său, rolul lui Arlecchino din deja miticul spectacol Slugă la doi stăpâni, pus în scenă de Giorgio Strehler. Ca profesor, Enrico Bonavera a colaborat cu Școala de Actorie a Teatrului din Genova, cu Școala Europeană San Miniato din Pisa, cu Academia Inetrnațională de Commedia dell’Arte, care funcționează la Piccolo Teatro di Milano (sub conducerea lui Ferruccio Soleri), cu Teatrul Figura ‘Odradek’, Universitatea din Toulouse, dar și cu Școala Internațională de Antropologie Teatrală (ISTA), condusă de Eugenio Barba etc.

Actorii și actrițele care doresc să participe la workshop sunt rugați să trimită un CV și o fotografie până la data de 3 septembrie a.c. (cel târziu), la adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro.

Costul workshopului este de 500 de lei, iar numărul de locuri este limitat (maximum 20 de persoane).

Număr de vizualizări :670


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro