Trupa ”Pontice”, la MNLR

aug. 15th, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 18 august 2017, de la ora 20.00, Muzeul Național al Literaturii Române vă așteptă la un nou concert ”în grădină la Muzeu”. Concertul va fi susținut de trupa ”Pontice”.

Trupa ”Pontice” a fost înfiinţată în 2004, la iniţiativa actorului Cătălin Mirea, având ca misiune readucerea în atenţia publicului a cântecelor tradiţionale specifice unor culturi diferite. Pontice s-a coagulat de fapt în 2002, în colaborare cu Compania de teatru Studio 24. Se numea atunci Truverii şi era format în mare parte din studenţi. Jucau teatru medieval, cântau muzică medievală şi călătoreau mult, pentru a descoperi muzică şi pentru a transmite din experienţa lor tinerilor din alte ţări. Timpul s-a scurs, trupa a crescut, iar acum este formată din Cătălin Mirea, Monica Ivanov, Geanina Meragiu, Florentina Ciobanu, Costin Ionescu și Marius Meragiu. Au participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale (Cetatea Medievală a Făgăraşului, Zilele Cetăţii Branului, Festivalul Internaţional de Folclor de la Bistriţa) şi au fost aplaudați în mai multe oraşe din ţară: Sfântu Gheorghe, Braşov, Bran, Râşnov, Timişoara, Sibiu, Suceava, Caransebeş, precum şi la Bucureşti. În concerte, membrii Pontice folosesc instrumente muzicale tradiţionale: arborele ploii, vioara săracului, diverse fluiere, elemente de percuţie. Spectacolele se adresează tuturor categoriilor de vârstă datorită bucuriei şi uşurinţei cu care se transmit şi se percep mesajele cântecelor pe care le interpretează: „Kali Nifta” („Noapte bună”, Grecia), „Lu rusciu te lu mare” („Murmurul mării”, Italia), „Tim Finnigan” (Irlanda), incluzând bineînţeles şi muzică veche românească „Bătuta” sau „Baba căruntă”.


Număr de vizualizări :1011


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro