Lansare de carte: ”Cartea basmelor”, de Petre Crăciun

aug. 16th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 28 august 2017, de la ora 14.00, la sediul sediul Institutului Cultural Român din strada Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, București, va avea loc lansarea antologiei ”Cartea basmelor”, de Petre Crăciun, apărută la Editura Zorio. Vor prezenta cartea criticul literar Alex Ștefănescu, etnologul prof. univ. dr. Nicolae Constantinescu, Victor Gh Stan, președintele Filialei pentru copii și tineret a Uniunii Scriitorilor. Va mai vorbi despre volum, în calitate de ilustrator, artistul plastic brăilean Hugo Mărăcineanu. Actorul Zoltan Octavian Butuc va citi fragmente din basmele cuprinse în antologie. Monica Benedic (cantautor) și Carla Lucaci (elev-interpret), din comuna Ploscuțeni, Vrancea, vor intrepreta piese proprii, după versurile autorului.

Cu acest prilej, va fi lansată și pagina web a scriitorului, care va putea fi accesată la adresa www.petrecraciun.ro.

*

Volumul adună cele mai frumoase 50 de basme scrise de scriitorul Petre Crăciun în ultimii 25 de ani. Ediția cuprinde textele publicate în volumele ”Basme” (2013), ”Basme pentru familia mea” (2014) și ”Povești din Țara Copiilor Fericiți” (2016). Sunt adăugate 14 basme noi, care nu au fost niciodată publicate în volum.

”Cartea basmelor” este una dintre puținele antologii de basme culte, aparținând unui autor contemporan, publicate în ultimul secol.

*

Petre Crăciun s-a născut la data de 29 august 1962 la Giurgiu, este membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala pentru copii și tineret, a scris 16 volume pentru copii, primind Premiul Uniunii Scriitorilor în anul 2016 pentru romanul ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor” și premiul Filialei pentru copii în anul 2014, pentru volumul ”Basme” (2013).
A fost invitatul României la Târgul Internațional de Carte pentru copii de la Bologna din 2016 și participă la numeroase întâlniri cu copiii din țară și de peste hotare.
La sediul ICR au mai fost lansate volumele ”Basme pentru familia mea” și ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”.
Autorul a fost invitatul Institutului Cultural ”Dimitrie Cantemir”, din Istanbul, pentru a participa la Festivalul Internațional de Literatură ”Tanpinar”, având cinci întâlniri cu elevi din Turcia, cărora le-a fost prezentat volumul ”The Girl în the Rose”.
Tot la invitația ICR, Petre Crăciun s-a întâlnit cu românii din Valea Timocului, citindu-le basme proprii în biserica din Gorneana și oferindu-le cărți pentru copii.

Număr de vizualizări :1337


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro