„Jurnalul de introspecție. Partea a II-a”, la Tokyo

aug. 1st, 2017 | By | Category: Postcard

În timpul perioadei Edo ( secolul XVI- XIX) cărțile  ilustrate și imprimate cu ajutorul xilogravurei,  de peste 500 de ani erau surse importante pentru răspândirea informațiilor și educației în Japonia,  creând pe vremea aceea o revoluție de comunicare similară cu mass-media electronică de astăzi. Azi cartea clasică este pe drum de dispariție,  cartea de artist / cartea obiect este un răspuns artistic opus lumii mass-media confuză și cu un ritm rapid de producere de informații, cu nenumărate imagini și simboluri. Orientul întâlnește Occidentul // Viitorul întâlnește Trecutul. ( D. Fleiss).

Anul acesta România a fost invitată să expună colecția de lucrări a artiștilor români a Bienalei de Carte Obiect ( EIBAB) la Galeria Yume´s Tsuzuki din Tokyo.

Institutul Cultural Român este partener la aceasta acțiune.

Paralel cu expoziția bienalei se va vernisa „Jurnalul de introspecție. Partea a II-a” instalație / performance realizat de Dorothea Fleiss și Mirela Trăistaru și în Galeria YUME colecția de lucrări a artiștilor japonezi.

Vernisajul va avea loc vineri, 4 august 2017, la orele 18:00, la Galeria Yume´s Tsuzuki in Tokyo181- 0003.

Adresa: 〒181-0013
Mitaka-shi Shimorenjaku 4-15-2-101 Tokyo Japan

Tel & Fax 0422-47-5241 e-mail: g-yume@jcom.zaq.ne.jp

Număr de vizualizări :884


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro