Irina Sârbu și Sorin Romanescu – „Colors of Brazil”, la Castelul Peleș

aug. 29th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, de la ora 16:00, doi importanți reprezentanți ai jazz-ului românesc vă propun să vă bucurați de sonorități braziliene în cadrul Stagiunii „Sunetul muzicii”. Evenimentul este organizat la Castelul Peleș de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romania – UCIMR şi Muzeul Naţional Peleş. Și în această toamnă, un concert jazz de excepție este programat în Stagiunea „Sunetul Muzicii”. La Sala de muzică a Castelului Peleş, îi veți putea asculta pe doi dintre cei mai valoroși reprezentați ai genului din țara noastră: Irina Sârbu – voce și Sorin Romanescu – chitară. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Accesul se face în baza invitaţiei care poate fi solicitată la adresa: peles.ro@gmail.com

Irina Sarbu este astazi un artist recunoscut de critica de specialitate și îndrăgit de marele public. Cariera tinerei interprete se construieșie ascendent de la un concert la altul, repertoriul se diversifică și se îmbogățește. Calitatea vocii, timbrul special și inconfundabil, bogația imaginației improvizatorice, performanța în acrobație vocală au impus-o definitiv printre cei mai buni vocaliști români de jazz. A concertat atât în țară cât și în străinătate – New York, Washington, Paris, Atena, Madrid, Viena, Venetia, Bruxelles, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Milano – în recitaluri de club sau la festivaluri naționale și internaționale de jazz. Este și membră a proiectului Ethnotic Project, primul album al trupei câștigând în anul 2016 premiul „CD-ul etnojazz al anului 2015” la Gala Premiilor Jazz.

Sorin Romanescu este unul dintre cei mai importanți chitariști de jazz la ora actuală. Personalitatea sa muzicală nu se limitează insă doar in zona jazz-ului și improvizației. A fost basist in trupa Sarmalele Reci, a colaborat cu coregrafi de dans contemporan,  a susținut concerte de muzică contemporană în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale,  iar de mai mulți ani este colaborator permanent al cantautorului Alexandru Andrieș. Compozitor și producător, numele său este legat de campanii publicitare, precum și de filme documentare sau artistice. Pentru muzica filmului „Câini” a primit Premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. Activitatea sa ca muzician de jazz acoperă o perioadă indelungată, începând cu anii 90. Este colaborator sau co-autor în proiecte muzicale care însumează peste 20 de albume.

Stagiunea „Sunetul Muzicii” este o inițiativă a UCIMR și Muzeul Național Peleș, un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali din România, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România în cele peste 100 de concerte organizate anual. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni, în această Stagiune s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

Amănunte pe: stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/

Organizatori: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă” şi Muzeul Naţional Peleş

Parteneri: Banca Transilvania, Radio România Cultural, ExcesMusic şi Asociaţia Pro Valores.

Parteneri media: Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, AgențiadeCarte.ro, România pozitivă.

Număr de vizualizări :967


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro