Premiera națională a musicalului ”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”, la Teatrul Excelsior

iul. 4th, 2017 | By | Category: Eveniment

Pe 4,5 și 6 iulie 2017, de la ora 19.00, Teatrul Excelsior vă invită la premiera națională a musicalului ”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”de Lee Hall, un spectacol care poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu. Musicalul compus de Lee Hall, tradus și adaptat de Carmen Stanciu, prezintă povestea a șase prietene, eleve ale unei școli catolice de fete din orașul scoțian Oban. Vizita lor la Edinburgh, cu ocazia unei competiții corale la care participă, se transformă într-o experiență inițiatică tumultoasă care dezlănțuie impulsurile latente ale adolescenței în acte de teribilism.

La doar doi ani de la premiera sa mondială la Festivalul de la Edinburgh, urmată de un parcurs spectaculos pe scena Teatrului Național din Londra, musicalul a fost distins în primăvara aceasta cu Premiul „Laurence Olivier” pentru cea mai bună comedie nouă.

Cele șase tinere interprete care fac parte din distribuția spectacolului produs de Teatrul EXCELSIOR sunt excelente actrițe și cântărețe, iar două dintre ele, Oana Pușcatu (rolul Kylah) și Daniela Tocari (rolul Manda) au fost alese de Răzvan Mazilu în calitate de laureate ale ediției de anul trecut a Audiției Naționale, concurs organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, cu sprijinul ArCuB.

Fecioarele noastre grabnic ajutătoare de Lee Hall

după romanul „Sopranele” de Alan Werner

Regia și coregrafia: Răzvan Mazilu

Traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu

Scenografia: Romana Țopescu, Dragoș Trăistaru

Orchestrația și adaptarea muzicală: Lucian Vlădescu

Light Design: Alin Popa

Pregătirea muzicală: Gönül Abdula

Asistent coregrafie: Raluca Nicolae

Selecția muzicală: Răzvan Mazilu și Lucian Vlădescu

Distribuția (în ordinea indicată de autor)

Orla – Alina Petrică
Chell – Meda Topîrceanu
Kay – Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu
Manda – Daniela Tocari
Kylah – Oana Pușcatu
Fionnula – Ana Bianca Popescu

Orchestra

Adina Cocargeanu – pian
Imola Tamás – percuție
Andreea Archip – pian
Dana Georgescu – chitară bas

Număr de vizualizări :900


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro