Lansare de carte: ”TU şi alte întâmplări gata de a fi trăite”, de Alex Pleşcan

iul. 25th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 28 iulie 2017, ora 19.00, la „Green Hours” (Bucureşti, Calea Victoriei, numărul 120), editura „Cartea Românească” lansează volumul „TU şi alte întâmplări gata de a fi trăite”, semnat de Alex Pleşcan. Volumul va fi prezentat de jurnalistul şi criticul literar Adina Diniţoiu şi de Cosmin Perţa, în calitate de reprezentant al editurii. Fragmente din carte vor fi prezentate în lectură actriţei Mihaela Sîrbu, însoţite de reprezentări grafice semnate de artistul Valeriu Pantilimon. Lansarea va avea loc în prezenţa autorului.

„Presărat cu aventuri erotico-onirice, volumul de faţă semnalează un univers în care ficţiunea personală şi realitatea auctorială se combină fractal într-o lume culturală opusă fenomenului Renaissance, o lume pseudovirtuală, în care cititorul are de fapt ultimul cuvânt.

Cu o precizie de stilist american, Pleşcan recompune din fragmente atât lumea interioară a unui personaj autoficţional, cât şi structurile unei lumi fantasmatice în care totul este aproape posibil. O scriitură seducătoare, poetică, fascinantă. TU… decizi dacă vrei sau nu să continui lumea aceasta posibilă”. – Cosmin Perţa

Alex Pleşcan este un scriitor şi jurnalist de origine română, stabilit în Noua Zeelandă. Autorul publică proză, poezie, critică literară, eseu şi articole de opinie în română şi engleză, iar uneori se implică în emisiuni şi documentare TV ca producător, regizor şi scenarist.

Creator al conceptului de „Algonaissance”, Pleşcan a debutat editorial în volumul colectiv „Ficţiuni” (Litera, 1992) şi dramaturgic cu piesa „Matilda” (adaptare după Roald Dahl, Teatrul „Ion Creangă”, 1993-1995, regia Thomas de Mallet Burgess). „TU şi alte întâmplări gata de a fi trăite” este a treia şi ultima carte succesivă, independentă, de proză scurtă, dintr-un roman non-linear, fiind precedată de „SCRIITORUL DE VAGOANE şi alte povestiri aproape adevărate” şi de „SANDU – printre alte povestiri” (Tracus Arte, 2014 & 2016).

Număr de vizualizări :1241


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro