Folk și rock pe Transalpina

iul. 29th, 2017 | By | Category: Postcard

Vineri și sâmbătă, 28 și 29 iulie 2017, la Rânca, pe Transalpina sau Drumul Regelui, vor avea loc un concert de muzică folk și unul de rock. Artiști importanți, reprezentanți ai celor două genuri de muzică, sunt așteptați în Gorj de către oameni ai locului dar și de către turiști. În prima seară, în cadrul recitalului ”Folk pe Drumul Regelui”, vor putea fi ascultați Dinu Olărașu, Dan Vană, Andrei Păunescu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa și Filip Cârciumaru, amfitrioni fiind poeții Clara Mărgineanu și Andrei Novac, iar în a doua seară, sâmbătă, vor urca pe scena primei ediții a ROckFest Transalpina KEMPES, Krypton, 9,7 Richter, The Rock / Tribute AC/DC, Vița de Vie și Vunk, precum și tânărul instrumentist gorjean Radu Pupăzan, cu un recital de percuție. Acest spectacol va fi prezentat de omul de radio Claudiu Cîrțînă.

Vineri, 28 iulie 2017, începând cu ora 20.00, la Rânca, Asociația Concesionarilor „Corneșul Mare” va organiza un concert de muzică folk, având ca parteneri Consiliul Județean Gorj și Asociația ”Unitate de suport pentru mediu și arii protejate”.
În concert vor fi prezente nume celebre ale folkului românesc: Dinu Olărașu, Dan Vană, Andrei Păunescu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa și Filip Cârciumaru.
Amfitrioni vor fi poeții Clara Mărgineanu și Andrei Novac. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Sâmbătă, Consiliul Județean Gorj continuă campania de promovare turistică a zonei montane Rânca, organizând prima ediție a Festivalului ROckFest Transalpina, concert-maraton de muzică rock.
În festival vor concerta 6 trupe binecunoscute publicului din România:KEMPES, Krypton, 9,7 Richter, The Rock / Tribute AC/DC, Vița de Vie și Vunk, precum și tânărul instrumentist gorjean Radu Pupăzan cu un recital de percuție. Show-urile vor începe la ora 18.00 și vor fi prezentate de Claudiu Cîrțînă,realizator de programe radio. Locul de desfășurare a Festivalului este platoul de la intrarea în Rânca dinspre Novaci, unde vor fi amplasate scena, serviciile comerciale și locul de campare pentru spectatorii care optează pentru cazarea în camping.
Alături de Consiliul Județean Gorj s-au implicat în organizarea evenimentului Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Asociația „Acasă la Brâncuși”. Festivalul beneficiază de sprijinul Serviciului Public SALVAMONT Gorj, Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Tudor Vladimirescu” Gorj, Grupării de Jandarmi Mobilă ”Frații Buzești” din Craiova, al Primăriilor și Consiliilor Locale Novaci și Baia de Fier, al obștilor „Bercești – Vlădoi” și „Cerbul”, al pensiunilor ”Teleschi Rânca” și ”Eden

Număr de vizualizări :1503


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro