„Până hăt de carte!”, la biblioteca din comuna Ciortești

iul. 21st, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 20 iulie 2017, prin campania „Până hăt de carte!”, un număr de 237 de cărți, au fost donate bibliotecii din comuna Ciortești, județul Iași. În lunile trecute, s-a reușit donarea unui număr de 410 de cărți bibliotecii din comuna Probota, 250 de volume bibliotecii din comuna Erbiceni și alte 240 bibliotecii din comuna Andrieșeni.Cărțile au fost strânse în urma apelului public lansat în luna martie de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu care, alături de parteneri şi voluntari, a demarat o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

”Este îngrijorător faptul că în România, în mediul rural, ne confruntăm cu o lipsă cronică de fonduri pentru achiziții de carte. La fel de îngrijorător este și faptul că în jur de 50 % de populația de peste 16 ani nu a citit nicio carte în ultimul an. Tocmai pentru că este important ca fiecare dintre noi să contribuie la formarea noii generații și a unui public de cititori, de  consumatori de cultură, campania USR Iași încearcă să răspundă problemelor culturale cu care se confruntă mediul rural românesc.

În ultimele săptămâni, am fost plăcut surprinși de înmulțirea apelurilor telefonice pentru preluarea de donații de carte de la domiciliu. Prin urmare, mare parte din cărțile ajunse azi, la biblioteca din Ciortești, au fost strânse cu ajutorul ieșenilor implicați și binevoitori, cealaltă jumătate fiind constituită dintr-o donaţie considerabilă a unui bucureştean.

„Până hăt de carte!” merge mai departe. Invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni. Binevoitorii vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

·        Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;

·        Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;

·        Meru: Bld. Carol I, nr. 3;

·        Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;

·        Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;

·        Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;

·        Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate ne pot contacta (0725. 321 313) şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.” – Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu

Număr de vizualizări :716


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro