Teatrul Arte dell’Anima sărbătorește doi ani de la înființare

iun. 24th, 2017 | By | Category: Postcard

Artiști, regizori, scenografi, critici de teatru și personalități publice s-au reunit, în data de 22 iunie 2017, la aniversarea a doi ani de la înființarea Teatrului Arte dell’Anima, singurul teatru independent din zona Obor-Colentina, aniversare ce de această dată a fost însoțită de premiera unei noi producții: „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase, ce îi aduce în fața publicului pe Rusalina Bona și Voicu Aaniței într-o relație de iubire aparte.

”Pornit din pasiune pentru artă, Teatrul Arte dell’Anima este un proiect ce continuă să susțină tinerii artiști, să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor sociale, dar și să ajute la educarea viitoarei generații prin cursurile de dezvoltare personală prin teatru, dar și proiecte educative, creative și interactive .

În acești doi ani de existență, pe scena Teatrului Arte dell’Anima au urcat mai bine de 50 de spectacole de teatru. De asemenea, producțiile teatrului au încântat atât ochii a peste 2000 de spectatori bucureșteni, la sediul său din strada Făinari, nr. 17D, dar au colindat și-n lung și-n lat, participând la majoritatea festivalurilor naționale de profil, de unde s-au întors de fiecare dată împodobiți de laude și apreciere.

În urmă cu doi ani, Teatrul Arte dell’Anima era doar o idee, născută din multă pasiune și dedicare pentru artă. A reușit să crească și să ajungă astăzi la doi ani de existență prin susținerea neîntreruptă a fondatorilor săi: soții Crina Lință și Gabriel Lință.

Printr-o continuă dăruire pentru artă și frumos, în urma celei de-a treia ediții a concursului „Anima pentru societate”, a luat naștere a patra producție a teatrului, „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase, cu Rusalina Bona și Voicu Aaniței. Muzica este realizată de Adrian Piciorea. Toți cei patru sunt tineri absolvenți UNATC ai anului 2016, continuând astfel să întărim unul din obiectivele noastre: de a susține tinerii absolvenți, de a le oferi un loc unde să-și pună în valoare talentul și creațiile. O piesă a unui autor contemporan, ce vorbește despre dragoste și destin, „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” este un spectacol captivant, menit să te poarte cu el de-a lungul a nouă nopți de iubire, la granița dintre realitate și vis.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența talentatei Grațiela, ce a ținut un recital de vioară, de prezența a câtorva mimi, ce au animat seara prin șotii și năzbâtii, dar și a statuilor vivante ce au dat culoare locului, ajutându-te să parcurgi o călătorie în timp plină de magie.

Dorim să le mulțumim pe această cale tuturor prietenilor și susținătorilor prezenți la eveniment, partenerilor media, oficialităților din partea Primăriei Sectorului 2, Primăriei Municipiului București, Institutului Cultural Român, Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, Administrației Fondului Cultural Național, actorilor și artiștilor, fără ajutorul cărora nu am fi putut prinde aripi atât de repede. Ne propunem ca și în continuare să creăm spectacole ce mențin un standard de calitate, să susținem tinerii artiști, dar și să creăm o punte de legătură între generații prin prezența și a artiștilor cu experiență, să realizăm proiecte cu caracter social, prin care să reușim să evidențiem problemele actuale ale societății. Ne dorim să continuăm munca de educare prin cursurile de dezvoltare personală, ce ajută la dobândirea încrederii în forțele proprii, relaxării și concentrării, dar și stimulează creativitatea, fantezia și o dezvoltare armonioasă a relațiilor interumane.”-  Teatrul Arte dell’Anima

Număr de vizualizări :1139


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro