O nouă expoziție la Muzeul Național de Artă Contemporană

iun. 21st, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 29 iunie 2017, ora 19.00, la etajul al patrulea al muzeului, MNAC vă invită la vernisajul expoziției artistului vizual Vali Chincișan, [UN]RELATED TIMES AND TOPICS/ CAPETE, MÂINI ȘI VARIAȚII DE TENSIUNE. Curatorul expoziției este Cristian Cojanu. Expoziția va putea fi vizitată până la finalul sezonului expozițional de vară, propunând publicului o instalație vizuală imersivă.

”Fragmentele de identitate personală la care avem acces conștient (observațiile proprii sau ale altora despre credințele, sensibilitățile, superstițiile, opiniile, excentricitățile noastre) sunt parte a unui puzzle despre care știm cu siguranță: a) că are o soluție și b) că această soluție emancipatoare se află ascunsă în spatele percepției, a cinematicii profane a vieții cotidiene. Căutarea adevărului despre noi înșine ia forma unei gherile zen, a nevoii de meditație superioară desfășurată împotriva rafalelor simbolice ale secundelor. Nu întâmplător timpul fizic e ilustrat prin mișcarea egală a unui pendul și prin bătăile inimii – ambele vibrații sonore, fond al narativității acțiunii, sfârșit al contemplației. Numim impropriu „flux al conștiinței” cavalcada de idei, cuvinte, sunete, imagini, care ne folosesc creierul drept cutie de rezonanță. Majoritatea sunt doar reflexii, ecouri a ceva ce se întâmplă în afara noastră. Avem convingerea intimă că numai oprindu-ne din traficul neîncetat, din participarea la viețuirea interconectată a furnicarului uman de care aparținem, avem șansa de a ne regăsi, de a ajunge la o ecuație personală în care să ne recunoaștem. Opusă mișcării continue a realității, arta produce asemenea mijloace de înghețare a timpului în still (desen, pictură, sculptură, instalație) sau încapsulare în loops (artă video, sculptură kinetică). Hibride în tehnică și expresie, lucrările din expoziție conduc o esență monistă personală prin încercările iluziei, seducției temporale și criticii sociale contemporane.” – Cristian Cojanu

Cu această ocazie, vizitatorii se vor putea bucura și de recent reinaugurata cafenea a muzeului.

Web: www.mnac.ro
FB: www.facebook.com/mnacbucharest
Event FB: https://www.facebook.com/events/1974293942857242/

Sponsori / Sponsors: Crama OprișorPolicolor, Saint – Gobain RigipsGrup Transilvae.
Parteneri media / Media Partners: Igloo, zeppelinȘapte SeriRadio France Internationale – Rfifeederenergieawe ARTVision Media PlusKepi ConsultVeioza ArteRadio România Cultural.

Se asigură accesul cu automobilul propriu / taxiul și locuri de parcare, în limita locurilor disponibile.

Regulile de acces în incinta Palatului Parlamentului s-au schimbat. Intrarea cu automobilul la MNAC acum se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.

ALTE EVENIMENTE LA MNAC ÎN PERIOADA URMĂTOARE

Vacanță la MNAC – În fiecare weekend, MNAC invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative, cât și să să descopere colecția noastră în cadrul expoziției TRIAJ.

Refracție. O perspectivă asupra autismului – spectacol de teatru performativ, vineri, 23 iunie 2017, ora 20:30

Număr de vizualizări :1251


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro