Expoziţia ”Me, Myself & I”, la Biblioteca Academiei Române

iun. 24th, 2017 | By | Category: Postcard

Marți, 27 iunie 2017, ora 12.00, în cupola Bibliotecii Academiei Române, Academia Română, Biblioteca Academiei Române, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Departamentul Arte & Design Textil, organizează vernisajul expoziţiei ”Me, Myself & I”– expoziţia  personală a absolventei master în arte Cătălina Cucu- clasa lector dr. Anna-Mária Orbán. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 26 iunie -9 iulie 2017, conform programului de funcţionare a bibliotecii (www.biblacad.ro/informatii.html)

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa domnilor:

Acad. Florin Filip, Directorul Bibliotecii Academei Române

Mircia Dumitrescu, grafician, membru corespondent al A.R.

și doamnelor

Bogdan Astrid Isabela, critic de artă

lector dr. Anna-Mária Orbán, curator

În expoziţie este prezentată lucrarea de disertaţie a Cătălinei Cucu, unde putem regăsi un întreg parcurs artistic din perioada celor doi ani de studiu axat pe ideea autoportretului. Tema aparent clasică abordată în acest context capătă valențe estetice și artistice marcate de o puternică amprentă stilistică a suprarealismului cu acente ludice specifice dadaismului dar asumate într-un context în care autoarea se implică serios în opera sa prin revelarea unei personalități îndrăznețe,- mascând propria introvertire și timiditate și arâtând fațetele propriilor alter egouri în compoziții inedite. Tehnicile personalizate utilizate în combinaţie cu alte tehnici specifice artelor textile – cusături şi modalităţi de asamblare şi aplicare a materialelor convenţionale şi neconvenţionale, tehnica digitală combinată cu materiale oglinditoare – mărturisesc de curajul ei creativ şi de inventivitate artistică. Lucrările expoziţiei mărturisesc că a reuşit să parcurgă toate etapele caracteristice unui demers artistic minuţios, iar căutările ei arată că relaţionând tema aleasă cu propria persoană a ajuns la o sintetizare a subiectului și a formelor de expresie artistică. Expoziţia organizată în cupola Bibliotecii Academei Române doreşte să invite publicul la o experienţă vizuală inedită şi totodată creată să impresioneze prin gust şi rafinament artistic și expresivitate.

Parteneri Media:

Revista Cultura FCR, TopBusiness, Agenţia de carte, Facebook, Twitter

Sponsori: Perla Harghitei S.A.,

Număr de vizualizări :1414


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro