Evocare ”George Bacovia 60”

iun. 20th, 2017 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 18.30, la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) vă invită la un eveniment prin care își  propune marcarea celor 60 de ani, împliniți în data de 22 mai 2017, de la pierderea poetului George Bacovia. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

”Aducem acum un discret omagiu unei personalități literare esențiale pentru înțelegerea limbajului poetic, în structura căruia muzica și poezia au conviețuit în deplină armonie.

Astfel, vă propunem să participați la o conferință inedită și, în același timp, așteptată pentru spațiul care ne găzduiește, Geografii emoționale și mituri urbane, susținută de istoricul Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București. Conferința își propune suprapunerea de hărți istorice afective, care s-au conturat începând din secolul al XVIII-lea, și care încă sunt prezente în mediul urban, cartografii care au afectat atât viața scriitorului George Bacovia, cât și a colegilor săi de generație.

Conferința va fi urmată de un recital alternativ susținut la vioară de interpreta Diana Miron, dorind să readucem în atenție talentul muzical nativ al poetului, excelent violonist, înainte de a fi poet, lucru mai puțin cunoscut publicului românesc.

Gazda evenimentului va fi Lelia Spirescu, muzeograf al Casei memoriale George și Agatha Bacovia.

Intrarea la eveniment este liberă.”, anunță Muzeul Național al Literaturii Române printr-un comunicat de presă.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool.

Număr de vizualizări :937


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro