spot_img

EnjoyTV.ro își asumă rolul de televiziune culturală online

Zilnic sunt publicate zeci de anunțuri ale evenimentelor culturale la care nu au acces decât persoanele care participă. Emoția de a fi prezent în sală rămâne accesibilă doar celor norocoși care au găsit bilet sau celor privilegiați care au reușit să ajungă la eveniment. Atunci când un oraș precum București găzduiește numeroase evenimente simultan, EnjoyTV.ro își asumă public, începând cu anul 2017, rolul de televiziune culturală online, după o activitate susținută începută în luna mai 2015.

De mai bine de 2 ani, EnjoyTV.ro transmite live evenimente culturale din aria muzicii clasice, spectacole, conferințe, evenimente ce pot fi revăzute în arhiva de pe site și pe canalul de YouTube. Totodată, site-ul găzduiește numeroase proiecte culturale înregistrate cu echipamente profesioniste sub formatul emisiunilor culturale produse de echipa EnjoyTV.ro

Arhiva cuprinde peste 150 de producții originale, emisiuni și înregistrări ale unor proiecte recente precum Round Table București, Round Table România, Stagiunea de colecție, Arts District is Here,  Festivalul Icon Arts, ArgEnTango, Pauza de o pătrime, numeroase concerte din București, Sibiu, Sinaia, Târgu – Mureș, iar numărătoarea continuă în perspectiva anului 2017 în care sunt anunțate noi proiecte culturale realizate de partenerii EnjoyTV.ro

Un rol deosebit de important în asumarea rolului de televiziune culturală online l-a avut parteneriatul de durată cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR). Instituție non-guvernamentală de utilitate publică, UCIMR derulează anual programe și proiecte culturale create în sprijinul promovării tinerilor muzicieni excepționali, dar și emisiuni devenite deja un reper în oferta culturală precum seria spectacolelor – conferință Round Table România.

Muzica nouă din aria cultă este promovată într-un apel de proiecte lansat în premieră de UCIMR și EnjoyTV.ro

Eforturile tinerilor muzicieni români de a compune lucrări originale rămân de multe ori accesibile unui public restrâns, iar patrimoniul imaterial ce se creează în acest moment riscă să se piardă. De acum, evenimentele și performance-urile realizate de ei primesc sprijinul EnjoyTV.ro și UCIMR pentru a ajunge la o audiență națională, prin co-finanțare AFCN.

În premieră în România, pe 15 iunie a fost lansat proiectul CAMERA – un proiect de documentare și promovare a concertelor și spectacolelor muzicale contemporane, sub forma unui apel de înscrieri.

Apelul este dedicat tuturor celor care urmează să organizeze concerte sau spectacole de muzică nouă cultă (compusă după ianuarie 2016), de factură contemporană scrisă sau experimentală/improvizatorică. Evenimentele sunt eligibile pentru perioada 10 septembrie – 10 noiembrie 2017, în București, Sibiu sau Târgu Mureș.Termenul limită de înscriere este 15 iulie 2017.

Vor fi selectate 6 propuneri câștigătoare care vor beneficia de transmisia prin live streaming a concertului/spectacolului, întregistrarea audio-video integrală mixată din fluxul live, în foarte bune condiţii tehnice, un video-montaj scurt al înregistrării, un set de fotografii documentare profesioniste și un premiu în valoare de 2000 lei pentru fiecare din cele 6 concerte sau spectacole câștigătoare.

Mai multe amănunte pot fi găsite pe site-ul www.UCIMR.ro

„Suntem foarte plăcut surprinși că numărul celor care ne urmăresc este în continuă creștere. Deși am mers pe un segment foarte nișat, acela al evenimentelor culturale, producțiile și transmisiunile noastre și-au găsit locul în peisajul multimedia actual. Suntem o echipă restrânsă, deocamdată, însă în continuă creșetere, motivați de rolul semnificativ pe care îl putem avea în difuzarea evenimentelor culturale care, de multe ori, rămân fără ecouri în audiența națională,” a declarat Dan Jipa, director de programe EnjoyTV.ro

Toți cei care doresc să rămână la curent cu evenimentele culturale sunt invitați să se aboneze prin „Subscribe” pe canalul de YouTube EnjoyTV România. De asemenea, pe prima pagină a site-ului EnjoyTV.ro a fost creat un playlist cu orar de difuzări ale producțiilor realizate, întocmai ca în programul unei televiziuni clasice. Totodată, sunt anunțate următoarele transmisii live, iar arhiva rămâne disponibilă în secțiunea dedicată.

„În anul 2016 am avut peste 100.000 de vizualizări. Avem un public constant din marile orașe din România, dar și de peste hotare. Peste 90% din audiență este compusă din persoane cu studii superioare din România, iar 10% din români aflați în peste 50 de țări. În 2017 vom îmbogăți grila de programe cu mult mai multe evenimente față de 2016 și ne așteptăm la dublarea audienței,” a completat Dan Jipa.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508