Eminescu, celebrat printr-o lectură publică a elevilor de la Școala Gimnazială ”Sf.Nicolae” din București

iun. 14th, 2017 | By | Category: Eveniment

Joi, 15 iunie 2017, la Școala Gimnazială ”Sf.Nicolae” din București, între orele 15.00-17.00, în cadrul programului ”Educație pentru viață”, inițiat și organizat de Primăria Sectorului 1 București, Mihai Eminescu este celebrat printr-o o inedită lectură publică susținută de elevii care au participat la cursurile de scriere creativă coordonate de scriitorul Dan Mircea Cipariu, președintele societății de gestiune a drepturilor de autor – Opera Scrisă. Ro. Printre acești elevi sunt și câștigători ai unor concursuri literare și de reviste școlare, elevi coordonați de dr. Cristina Issa, profesoară de limba și literatura română. Lectura publică va fi precedată de o prelecțiune prezentată de prof.univ.dr. Silviu Angelescu despre actualitatea operei eminesciene în epoca internetului și a rețelelor de socializare. Cu acest prilej, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, va înmâna celor 181 de elevi înscriși în programul ”Educație pentru viață” diplome, rechizite și cărți. Muzeul Național al Literaturii Române din București susține programul alături de AgențiadeCarte.ro, partenerul media al evenimentului.

”Educație pentru viață”, finanțat  de  către  Primaria Sectorului 1 București, este un program de tip ”after school” pentru elevii din ciclul primar. Astfel, 1500 de copii înscriși în toate școlile din sector se pregătesc pentru lecții, după orele de curs, participă la  activități  educative sub  îndrumarea cadrelor  didactice și primesc o masa de prânz gratuită. Programul   funcționează  de  Luni  până  Vineri  între  orele: 12.00 –  17.00.

Număr de vizualizări :1505


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro