Crevice, revistă de literatură și multimedia

iun. 6th, 2017 | By | Category: Postcard

La începutul lunii iunie 2017 a apărut primul număr al revistei de literatură și multimedia Crevice (www.crevice.ro). Echipa redacțională este formată din scriitori, traducători și cercetători specializați în artă: Andra Rotaru (fondator, editor coordonator), Iulia Dondorici (editor coordonator), Monica Manolachi, Ana Maria Negoiță, Arina Rotaru, Anca Roncea, Henry Finch și Toby Altman (editori).

Într-un spațiu literar care tinde tot mai mult spre intersecția dintre arte, hibridizare, anagramare, experiment și performance, revista Crevice propune publicului rubrici constante, cu caracter multimedial și multilingv, publicând creații inedite ale scriitorilor care lucrează atât cu textul, cât și cu tehnici și instrumente specifice altor domenii: video, sound, grafică, animație, tehnologie inovativă etc. Revista aduce în paginile ei autori de poezie vizuală, poezie sonoră, artiști care îmbină dansul cu literatura, poezia cu video-ul, și care creează texte-discurs, texte-manifest, literatură LGBTQ+, precum și literatură cu mesaje sociale și antirasiste.

Având în vedere caracterul ei interactiv și multilingv, revista inițiază și încurajează dialogul dintre traducători și autori în cadrul programelor de traducere din universități, cât și deschiderea autorilor români către o audiență internațională.

În numerele următoare, scriitoare din mișcările de avangardă internațională, ale căror texte sunt inaccesibile cititorilor români – printre care, Céline Arnauld (n. 1885, România – m. 1952, Franța) și Unica Zürn (n. 1916 – m. 1970, Germania) – vor apărea pentru prima dată în limba română, în mediul digital, datorită cercetărilor întreprinse de traducători și filologi români din diferite centre universitare din România și din Europa.

Mai multe informații: www.facebook.com/crevice.ro/

Număr de vizualizări :1117


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro