Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” concertează la Muzeul Israel din Ierusalim

iun. 5th, 2017 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 7 iunie 2017, Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține un concert la Muzeul Israel din Ierusalim, în cadrul “Jerusalem Arts Festival”. Evenimentul este o premieră în istoria de 54 de ani a celebrului ansamblu coral românesc, invitat să participe la acest amplu eveniment dedicat explorării și promovării identității culturale europene.

“Suntem foarte onorați să participăm la Festivalul Artelor din Ierusalim și mai ales să cântăm într-unul din cele mai importante muzee ale lumii. Ne bucurăm că putem prezenta în fața unui public atât de divers cântecele tradiționale românești și putem vorbi despre unitate și diversitate în același timp prin acest limbaj universal, muzica. Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” este un mesager al libertății, speranței și păcii, fapt recunoscut și prin distincția primită toamna trecută la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”.

“Jerusalem Arts Festival”, care se desfășoară între 29 mai și 26 iunie, este un proiect cultural finanțat de Ministerul German de Externe. Scopul evenimentului este acela de a crește vizibilitatea rădăcinilor culturale și spirituale ale spațiului european și de a consolida o nouă înțelegere a Europei ca un concept integrant cultural, deschis către lume și dedicat păstrării valorilor umane. Orașul, muzica, colecțiile și spațiile muzeale vor crea contextul ideal pentru a-i conferi evenimentului caracterul performativ pe care și-l propune.

Israel Museum este cea mai mare instituție culturală a Israelului și se înscrie între cele mai importante muzee de artă și arheologie din lume. Fondat în 1965, muzeul găzduiește în pavilioanele sale de Arheologie, Arte Frumoase și Artă și Viață Ebraică importante colecții enciclopedice, cu lucrări ce datează din perioada preistorică. Aici sunt expuse cele mai mari colecții arheologice biblice și din Țara Sfântă, colecții de pictură, sculptură și artă decorativă din diferite perioade și culturi.

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat “brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Număr de vizualizări :1098


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro