China Publishing Group, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

iun. 12th, 2017 | By | Category: Postcard

Miercuri, 7 iunie 2017, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a avut loc întâlnirea dintre delegația de la China Publishing Group și reprezentanții instituției gazdă, scopul acesteia fiind o donație de 200 volume reflectând arta și cultura chineză. În cuvântul adresat oaspeților, doamna conf. univ. dr. Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a insistat asupra contextului internațional actual în care circulația inteligentă a informației și tehnologia de ultimă generație au un rol fundamental. Domnia sa a remarcat  interesul tot mai crescut  pe care China îl suscită în întreaga lume insistând cu deosebire asupra relației privilegiate care a existat și există între România și China.

În alocuțiunea sa, domnul Sun Yuemu, vice președintele China Publishing Group a prezentat intenția părții chineze de a intensifica schimburile culturale cu diferite țări europene și a precizat că este onorat de a se afla in  cea mai prestigioasă bibliotecă universitară din România, subliniind totodată respectul pe care îl are pentru cultura română .

La finalul întâlnirii ambele părți și-au arătat disponibilitatea pentru o colaborare în viitorul apropiat și au făcut propuneri concrete.

Număr de vizualizări :1107


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro