spot_img

Cele Mai Frumoase Cărți din România, la Institutul Francez din București

Între 13 iunie și 22 iulie 2017, Institutul Francez din București si Asociația pentru Performanță și Cultură vă invită la o întâlnire cu cele mai frumoase cărți ale anului trecut. Expoziția poate fi vizitată în atriul Institutului Francez din București (Bulevardul Dacia, nr. 77). Expoziția prezintă titluri premiate sau nominalizate în cadrul celei de-a cincea ediții a concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Dintre cărțile premiate prezente în expoziție amintim: Marele Premiu „Tzara. Dada. Etc.”, Premiul pentru Album „RO_Archive: O arhivă a României în tranziție”, Premiul pentru Tânăr Designer — Mihai Șovăială, cu publicația „Perimetru Sigur / Safe Perimeter”, Premiul pentru Ilustrație de Carte:„Povești din Calendar” – Veronica Neacșu şi „Kiralylany a Langpalotaban, erdelyi szasz nepmesek” – Kűrti Andrea, Premiul Carte pentru Copii: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”.

Tot în cadrul expoziției, sunteți așteptați, miercuri, 21 iunie 2017, alături de prietenii de la asociația Da’DeCe la un atelier de Crescut mic, coordonat de Iulia Iordan și Laura Grünberg. În cadrul acestui atelier de vacanță vom citi, ne vom juca şi ne vom pune minţile şi sufletele la lucru pentru a găsi soluţii de dat în mintea copiilor. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, iar participarea este gratuită. Detalii despre înscriere și desfășurare vor fi în curand disponibile pe pagina de Facebook.

Expoziția va fi deschisă între 13 iunie și 22 iulie 2017

În atriul Institutului Francez din București (Bulevardul Dacia, 77)

Program de vizitare: Luni-Vineri: 10.00-18.00

Sâmbătă: 10:00-15:00

Institutul Francez din România este partener al proiectului Cele mai frumoase cărți din România încă din 2013 și contribuie în fiecare an prin a invita un specialist din domeniul cărții să facă parte din juriul de selecționare a cărților frumoase.

Expoziția face parte din proiectul Cele Mai Frumoase Cărți din România Itinerante în 2017, proiect cultural co –finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ediția 2017 a concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți va fi lansată la finalul lunii iunie, înscrierile fiind deschise pe toată perioada verii. Calendarul concursului anual a fixat jurizarea în cursul lunii septembrie, iar toate cărțile selecționate de juriu vor fi prezentate publicului într-o expoziție deschisă la finalul lunii octombrie. Invitatul Institutului Francez la jurizarea de anul acesta este Lysiane Bollenbach – autor, graphic designer, director artistic și artist vizual din Franța, care va susține și un workshop în cadrul proiectului, în luna septembrie a acestui an.

În acest an, expozițiile Cele Mai Frumoase Cărți au poposit în mai multe locuri din țară și străinătate: Cluj, Iași, București, Londra, Leipzig, Bologna, Budapesta, Praga și Torino.

Următoarele destinații sunt Mitrești (jud. Mureș), Lupeni (jud. Hunedoara), Sibiu, Timișoara, Cracovia, Frankfurt, Istanbul, Sofia.

Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural anual și reprezintă atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere pentru designerii și graficienii preocupați de carte din România. Activitatea centrală este concursul național de design de carte, finalizat cu o expoziție itinerantă a celor mai frumoase cărți din România.

Parteneri:

Institutul Cultural Român, Centrul Național al Cărții, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Francez din București, Biblioteca Națională a României, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Delegația Valonia-Bruxelles, Asociația Da`DeCe, Asociația Câte-n lună și-n mansardă, Galeria Posibilă, Clubul Ilustratorilor, UAD, UNARTE, Agressione Group, Global Mindscape, Asociația K’arte, Casa Artelor – DJC Timiș, Minitremu, Librăria Habitus, Asociația Harap Alb, Asociația Idioma, Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu, Radio România Cultural, Clubul Scriitoarelor, Radio France Internationale România, Observator cultural, Liternet, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenția de carte, Bookaholic, The Institute.

Imagini și detalii despre toate activitățile:

www.celemaifrumoasecarti.ro

www.facebook.com/CeleMaiFrumoaseCartiDinRomania

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508