Cărțile Ilenei Vulpescu domină topul de vânzări al Companiei de Librării București din prima parte a anului 2017

iun. 12th, 2017 | By | Category: Postcard

Cărțile Ilenei Vulpescu, una dintre cele mai îndrăgite autoare române contemporane, domină topul de vânzări al Companiei de Librării București din prima parte a anului 2017. De departe, cea mai vândută carte a scriitoarei este „Preludiul”, cel mai recent roman, publicat chiar în luna aprilie a acestui an. Topul este completat de romanele „Arta conversației”, cea mai cunoscută carte a Ilenei Vulpescu, și „Arta compromisului”. De asemenea, cititorii au fost interesați să achiziționeze și caseta aniversară reunind cele 12 volume ale autoarei, produsă în ediție limitată.

„Nu pot avea decât cuvinte de admiraţie pentru omul şi scriitoarea Ileana Vulpescu. În tinereţea mea, Ileana şi Romulus Vulpescu erau un reper pe scena literară, prin romanele doamnei Vulpescu şi prin minunatele traduceri şi ediţii bibliofile create de soţul ei, intelectualul rafinat care a fost Romulus Vulpescu. Cu timpul, deşi scena literară s-a schimbat considerabil, romanele Ilenei Vulpescu şi-au gasit noi cititori, în generaţiile care au urmat, dovedind valoarea lor incontestabilă. Compania de Librării Bucureşti a fost întotdeauna alături de scriitoarea Ileana Vulpescu şi astăzi nu putem fi decât mândri că e una dintre cele mai bine vândute autoare în reţeaua noastră de librării”, a mărturisit Marieta Seba, Director General al Companiei de Librării București.

Ileana Vulpescu este una dintre cele mai îndrăgite prozatoare române contemporane. A debutat în revista „Familia” din iulie 1966, cu povestirea „Scrisoare către un cunoscut”. În 1976, romanul său „Rămas-bun” (Editura Cartea Românească) a fost premiat cu Premiul Asociației Scriitorilor din București. Cinci ani mai târziu a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul „Arta conversației” (Editura Cartea Românească). În 1987 a primit premiul „Flacăra”, pentru „Sărută pământul acesta”. Din anul 1972, Ileana Vulpescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Cel mai cunoscut roman al său este „Arta conversației”, care a devenit unul din cele mai vândute romane ale deceniului opt. Romanele i-au fost traduse în slovacă („Rămas-bun casei părintești”), maghiară („Arta conversației”), italiană („Sărută pământul acesta”) și franceză („Arta conversației”).

Anul acesta, Presedintele României, Klaus Iohannis, i-a oferit Ilenei Vulpescu Ordinul National „Steaua Romaniei” în grad de Cavaler, pentru „contribuția la creșterea valorii literaturii romane contemporane”.

Număr de vizualizări :901


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro