BLAZIN’ QUARTET, în premieră la București

iun. 21st, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 23 iunie 2017, ora 20.30, în La Scena,  BLAZIN’ QUARTET cântă în premieră la București.

Andreas Polyzogopoulos / trompetă (Grecia)
Federico Casagrande / chitară&electronice (Italia)
Mihail Ivanov / chitară bas (Bulgaria)
Srdjan Ivanović / tobe, percuţie (Bosnia)

În prezent, toţi cei patru membri ai grupului activează în Franţa, la Paris. În 2008 au câştigat concursul The Dutch Jazz Competition, iar de atunci concertează cu regularitate în Europa, Asia şi America. Au la activ două albume înregistrate la casa olandeză de discuri Challenge – discul de debut Finding A Way (2010) şi Jalkan Bazz (2012) – , iar cel mai recent album – La mer, la pierre, la terre, l’oiseau – a avut lansarea oficială pe 18 mai la Sunset Club în Paris.

Preț bilet / 30 Ron

Info & rezervări: 0724.081.810 (zilnic după 13.00)

***

Trompetistul Andreas Polyzogopoulos a absolvit Conservatorul din Amsterdam. A luat lecții de la Markus Stockhausen, Angelo Verploegen și Paolo Fresu. În 2006 și-a format propriul grup Poly Quartet cu care a înregistrat albumul Perfumed Dreams și alături de care a obținut Premiul I la concursul Motives for Jazz din Belgia. În 2010 a fost membru al European Youth Jazz Orchestra. Printre muzicienii cu care a colaborat se numără: Jaques Morelembaum, Michel Portal, Tony Lakatos, Dulce Pontes, Anne Paceo ș.a.

Federico Casagrande este un apreciat chitarist, originar din Italia. În 2006 a absolvit Berklee College of Music cu Summa Cum Laude. A studiat chitara cu Giampaolo Gobbo, Sandro Gibellini, Dave Tronzo, Mick Goodrick ș.a În 2007 a câștigat Premiul I la concursul de chitară din cadrul Festivalului de Jazz de la Montreux, jurizat de către George Benson. Discografia sa cuprinde 11 albume, între care: Spirit of the Mountain (2009), Falling from the Sky (2010), At the End of the Day (2014), Double Circle (2015) etc.

Mihail Ivanov s-a născut la Sofia, dar a studiat jazz-ul la Conservatorul din Amsterdam. În 2008 obținea Premiul pentru cel mai bun solist în cadrul unui prestigios concurs de jazz din Olanda, iar de atunci colaborează cu diverși muzicieni, susținând recitaluri în Europa, SUA și Asia. A participat la înregistrarea albumelor: Seven Stamps (Bodurov Trio & Theodossii Spassov), Private Enemy (Acquaphonica), Seven Steps (Hristo Yotsov Quintet), Stamps from Bulgaria 2008 (Bodurov Trio) ș.a.

Percuționistul Srdjan Ivanović s-a născut în 1983 în Sarajevo, a studiat la Conservatorul din Amsterdam și la Conservatorul din Utrecht, a susținut mai multe recitaluri în Europa, America și Asia, colaborând cu diverși muzicieni (Rambo Amadeus, Zlatko Baracskai, Slobodan Trkulja, George Palamiotis, Roberto Sanchez Picasso, Hugo Corbin, Marc Buronfosse ș.a.). Pentru compozițiile sale a fost aclamat în repetate rânduri de către criticii și jurnaliștii revistelor de specialitate: Downbeat, All About Jazz, Jazzism, Politika și De Volkskrant.

Link event Facebook: www.facebook.com/events/135662230329152/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&pnref=story

Număr de vizualizări :847


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro