Spectacol al Teatrului Evreiesc de Stat, la Muzeul Național al Literaturii Române

mai 17th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 20 mai 2017, ora 22:00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române, Strada Nicolae Crețulescu, nr.8, Teatrul Evreiesc de Stat vă invită la un spectacol special de muzica si poezie, prezentat în cadrul evenimentelor ce vor avea loc în proiectul Noaptea muzeelor. Spectacolul realizat pe versurile poeților Ștefania Mihalache, Tania Lovinescu, Aurel Storin, Toma George Maiorescu, Boris Mehr propune o incursiune în universul (amenințat  cu distrugerea) relației dintre bărbat și femeie. Centrul acestui univers este femeia.

“Femeia ce asistă neputincioasă la catastrofele lumii. Femeia “protejată”, “menajată” de focul deschis al războaielor.  Femeia care are datoria de a aduce pe lume viață și  căreia i se pretinde iubire în toate formele.  Femeia are drepturi: dreptul de a-și plânge soțul, copiii, frații, dreptul de a-și striga disperarea în cuvinte, versuri, melodii meșteșugit alese, compuse. Toate acestea sunt până la urma locuri comune și clișee contrazise brutal de realitatea cruntă a războaielor. În orice epocă, în orice timp, sub orice pretext, cu orice deznodământ, la orice vârstă,războaiele transformă femeia în bocitoare. Urcată pe un piedestal iluzoriu de speranțele noastre, războiul,  ambițiile și conflictele sociale, politice, religioase o vor spulbera, transformând “esența vieții”  în cenușă.” (Maia Morgenstern)

Spectacolul “De la muntele Sinai la muntele lui Venus” acordă o atenție deosebită poeziei feminine, având-o ca invitat special pe doamna Ștefania Mihalache,  laureată a premiului Matei Brâncoveanu pentru literatură 2016.

„Cartea Ștefaniei Mihalache are precizia celor mai sofisticate ecografe de ultimă oră care pot reda cu finețe ce se întâmplă pe dinăuntrul corpurilor, țesuturilor, minților legate între ele prin cordoane nevăzute.” (Svetlana Cârstean)

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Număr de vizualizări :1248


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro