Simpozionul „Spătarul Nicolae Milescu – primul enciclopedist român”, la Leova

mai 18th, 2017 | By | Category: Postcard

Marți, 23 mai 2017, începând cu ora 10.00, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Biblioteca Publică Raională Leova și Consiliul Raional Leova, organizează simpozionul „Spătarul Nicolae Milescu – primul enciclopedist român”. La eveniment vor participa și reprezentanții Consiliului Județean Vaslui și ai Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui.

În aceeași zi, de la ora 11.00, în incinta Bibliotecii Publice Raionale Leova va avea loc vernisajul expoziției „George Bacovia – Te uită cum ninge decembre”. Alcătuită din 22 de bannere de 0,95 X 2,10 m, urmărind parcursul biografic al poetului, expoziția aduce în atenția publicului o serie de documente și fotografii, poezii reprezentative din opera sa, scrisori, documente de arhivă, facsimile, extrase din presa vremii, aprecieri ale criticilor referitoare la opera și personalitatea lui George Bacovia.

Expoziția va fi deschisă până pe data de 23 iunie 2017.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina.

Număr de vizualizări :1135


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro