Premiera oficială a spectacolului ”DON JUAN”, la Teatrul de Comedie

mai 1st, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 5 mai și sâmbătă, 6 mai 2017, ora 19.30, la Sala Studio, Teatrul de Comedie prezintă premiera oficială a spectacolului ”DON JUAN” adaptare după Molière, regia Andrei și Andreea Grosu, scenografia Vladimir Turturica.

Distribuția din data de 5 mai 2017

Bogdan Cotleţ (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman);

Distribuția din data de 6 mai 2017

Dan Rădulescu (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman);

Molière (1622 – 1673), cel mai mare comediograf al clasicismului francez și totodată unul dintre cei mai înzestrați regizori și actori ai vremii, s-a impus în dramaturgia universală  prin cele 30 de comedii scrise pentru trupa sa de teatru. Amintim câteva titluri esențiale: Școala femeilor, Tartuffe, Mizantropul, Avarul și Bolnavul închipuit.

Celebrul Don Juan Tenorio a călătorit neîntrerupt din Spania secolului al XVII-lea, a trecut prin Italia ca mai apoi să poposească (nici de data asta definitiv) în Franța lui Molière. Prin definiție, Don Juan nu este un personaj statornic și dovadă stau sutele de romane, nuvele, piese de teatru, opere și operete în care apare de fiecare dată altfel.

Acum Don Juan revine într-o formă nebănuită pe scena Teatrului de Comedie, adus de tinerii regizori Andrei și Andreea Grosu, după aproape patruzeci de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu din 1980. La fel de seducător, dar chiar mai neastâmpărat decât în trecut.

Număr de vizualizări :1013


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro