Performance-ul „Anestezicul din palmă”, la Galeria Întâlnirilor

mai 22nd, 2017 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 24 mai 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, produsă de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc un performance multidisciplinar „Anestezicul din palmă”, conținând film, muzică, efecte sonore și poezie. Invitați: Viku Zenescu și Alien Lama, Co-moderator: Mircea Dan Duță. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Viku Zenescu s-a născut pe 15 decembrie 1989 la Bucureşti. Poet performer, compozitor de muzică experimentală şi artist vizual, trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Licenţiat în sculptură, a participat la mai multe expoziţii personale sau de grup, printre care Beat Generation Reborn/ Club Legere, Bucureşti; Contempora 6 – Expoziţia Tinerilor Artişti/ Alchemia, Bucureşti şi UNarte la 150 de ani/ Sala Dalles, Bucureşti. A debutat în 2013 cu volumul de versuri „A iubi nu e verb”. În 2016 revine cu „Anestezicul din palmă” (Editura Tracus Arte), atribuind sufixul “escu” la pseudonimul iniţial.

Textele din “Anestezicul din palmă” mizează pe sincronizările şi nesincronizările dintre relaţia dansatori – muzicieni ai lumii. Ceea ce duce la închideri şi deschideri infinite. Închiderea reprezentând scepticismul. Cel care deţine puterea este cel care controlează muzica cuvintelor. În ultimă instanţă deschiderea se manifestă îndoindu-se de puterea conducătorilor (şi nu de sine) în virtutea unui catharsis, ceea ce o face explozivă. Aşa cum autorul lasă să se înţeleagă dintr-un text recent. “Atunci când ne ocupăm cu producerea rănilor/ Este normal ca iniţiatorul să aibă ultimul cuvânt/ şi ultimul cuvânt N-a fost. “

Versurile sale distopice se vor sprijini pe sound-ul ambiental, psychill şi visual-ul lui Alien Lama.

Alien Lama este o intenție artistică muzicală născută în Bucureşti, în 2013, în colectivul Fanfara Extraterestră. A început ca un proiect digital care a trecut prin dubstep, glitchhop şi IDM, pentru a ajunge în prezent să încorporeze instrumente şi sunete folclorice: fluiere, caval, kalimba, tilincă, etc. Alien Lama trezește o experiență spirituală, jucăuşă, imprevizibilă, cu efecte spațiale, prin îmbinarea dintre elemente etnice ale diferitelor popoare și dispozitive muzicale high-tech.

Număr de vizualizări :908


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro