Lansarea Antologiei ”The Review Of Contemporany Fiction – Moldovan Literature Issue”

mai 23rd, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 30 mai 2017, ora 17.00, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, organizează lansarea Antologiei  ”The Review Of Contemporany Fiction – Moldovan Literature Issue”. Evenimentul va avea loc în incinta clădirii Uniunii Scriitorilor de pe  str. 31 August 1989, nr. 98. La manifestare vor fi prezenți John O’Brien, director Dalkey Archive Press,   Jake Snyder, director asociat Dalkey Archive Press și Alistair Ian Blyth, traducator.

Antologia de proză, care cuprinde 20 de scriitori din Republica Moldova, a apărut cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român. Este prima Antologie din creațiile scriitorilor basarabeni care apare în America. Totodată, este cea mai cuprinzătoare  culegere de proză basarabeană aparută într-o limbă străină. În cuprins, sunt prezenți prozatori din toate generațiile literare din Moldova. Selecția textelor și traducerea lor au fost realizate de traducătorul Alistar Ian Blyth.

Parteneri  media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina

Număr de vizualizări :571


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro