ICR Chișinău acordă trei premii la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XXI-a

mai 8th, 2017 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă în calitate de co-organizator la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XXI-a, care va avea loc în perioada 11-14 mai 2017.  În această calitate, ICR Chișinău  susține prezența la Salon a reprezentanților Uniunii Editorilor din România și  editurilor „Princeps Multimedia”, „Danaster” și „Axis Libri”. De asemenea, ICR Chișinău va acorda trei premii.

  • Premiul „Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul literaturii pentru copii;
  • Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii;
  • Premiul „Grigore Vieru” pentru poezia pentru copii.

În cadrul evenimentului, desfășurat la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, ICR Chișinău va organiza expoziția „Ion Creangă și lumea personajelor sale”. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 11 mai a.c., ora 12.00.

Programul Salonului oferă multiple posibilităţi vizitatorilor de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare; de a afla informații despre noi titluri importante de carte; de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri profesionale; de a procura carte la preţuri reduse.

La ediţia din acest an participă edituri şi distribuitori de carte din Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Belarus, Ungaria.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina

Număr de vizualizări :890


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro