Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”

mai 17th, 2017 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău sprijină participarea a 3 teatre de păpuşi din România: Teatrul „Merlin” din Timişoara, Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti şi Teatrul „Aşchiuţă” din Piteşti la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”. Evenimentul este organizat de Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” din Chişinău şi va avea loc în perioada 22-29 mai 2017.

Ediţia din acest an este una aniversară, dedicată mai multor evenimente: celor 25 ani de la înfiinţarea Teatrului „Guguţă”, celor 50 ani ai eroului „Guguţă”, celor 85 ani de la naşterea scriitorului Spiridon Vangheli şi celor 70 ani de la naşterea regretatului Victor Ştefaniuc.

Ca la fiecare ediţie, festivalul va aduna  „sub căciula lui Guguţă” teatre din mai multe ţări ale lumii: România, Bulgaria, Franţa, Belorusia, Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, China, Lituania, Africa, Kazahstan şi Republica Moldova.

Teatrele româneşti sprijinite de ICR Chişinău vor prezenta următoarele spectacole:

  • Teatrul „Merlin” din Timişoara – Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte
  • Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti – Pescarul şi peştişorul fermecat
  • Teatrul „Aşchiuţă” din Piteşti – Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici

Programul detaliat al spectacolelor, precum şi datele şi orele la care pot fi vizionate, poate fi consultat în documentul alăturat.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina

Număr de vizualizări :1234


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro