Expoziţia de gravură „Visul Pământului” a artistei japoneze Noriko Yanagisawa

mai 2nd, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 3 mai-15 iunie 2017, la Muzeul Național de Artă al României – sălile Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 49-53, București), Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Muzeul Național de Artă al României vă invită la expoziţia de gravură „Visul Pământului” a artistei japoneze Noriko Yanagisawa. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 3 mai, de la orele 18.00, în prezența artistei.

Reprezentantă a școlii de gravură japoneză contemporană, Noriko Yanagisawa  (n. 1940) se  numără printre cei mai cunoscuți artiști ai generației sale. În cele peste cinci decenii de activitate, artista a expus în Japonia și în străinătate, lucrările sale regăsindu-se în colecții muzeale din întreaga lume.

Actuala expoziție „Visul Pământului”, cea de a doua deschisă la Muzeul Național de Artă al României, la distanță de aproape două decenii de la prima sa personală din anul 1999, cuprinde o selecție de peste 40 de lucrări reprezentative, din creația mai veche și mai recentă a artistei.

Pornind de la o înțelegere profundă a efemerului existenței umane și a temelor legate de natură, Noriko Yanagisawa ilustrează în lucrările sale fragmente dintr-o mitologie personală, sub forma unor motive și simboluri predilecte, reluate de-a lungul unor ample serii de lucrări precum:  Luminozitate, Început și sfârșit, Visul pământului, Grădini la malul apei, Patos, Semne, etc.

Imaginile sale în care linia gravată poate trece de la gracilitate la trasee pline de forță și vitalitate, trădează o cunoaștere în detaliu a tehnicilor gravurii în metal pe care Noriko Yanagisawa le mânuiește cu mare acuratețe și sensibilitate, creând un univers plastic aparte în peisajul graficii contemporane din Japonia.

Program de vizitare al expozitiei: miercuri – duminică, orele 10.00-18.00

Număr de vizualizări :995


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro