Expoziția „Perspective”, la Institutul Francez din Timișoara

mai 24th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 29 mai – 30 iunie 2017, Institutul Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr.46) găzduiește expoziția „Perspective” (fotografie și creații vestimentare), a absolvenților specializării Modă – Design Vestimentar, promoția 2016, Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest din Timișoara . Vernisajul va avea loc luni, 29 mai 2017, de la ora 19, la sediul Institutului Francez Timișoara. Cu această ocazie vor lua cuvântul dna Andreea Palade Flondor, curator, dl. Gabriel Kelemen, critic de artă și dl Cyrille Fierobe, director al instituției gazdă.

Moda exprimă spiritul contemporaneității printr-un limbaj vizual-tactil încărcat de emoții, detalii și nuanțe. Aceasta vorbește oamenilor despre oameni, moduri de a fi, a trăi, a simți și a vedea lumea. Fotografia de modă subliniază și completează mesajul vizual al creațiilor vestimentare în mod expresiv. Atitudinea, starea surprinse în aceste imagini conturează tot atâtea tipologii și personalități umane. Documentațiile fotografice prezentate în expoziție reflectă colaborarea dintre designer, fotograf și make-up artist.

Pe scena națională și internațională un număr mare de creatori deschid noi perspective în modă, prezentându-și anual colecțiile în adevărate spectacole de sunet, lumină și culoare.

Școala timișoreană de modă își consolidează poziția de formator și promotor al tinerilor designeri. O selecție a creațiilor promoției 2016, prezentate în Gala de Modă a UVT, dar care integrează și creații ulterioare ce refac traseul profesional urmat de tinerii absolvenți, în prezent masteranzi,  este expusă în ambientul Institutului Francez din Timișoara, în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Îmbinarea talentului cu ingeniozitatea, a rigorii cu imaginația transpare prin lucrările expuse care prezintă tot atâtea viziuni creative.

ORGANIZATORI : Institutul Francez Timișoara și Andreea Palade Flondor, Sandra Suciu Chira, Cristina Lazăr, Eugenia Riemschneider (Facultatea de Arte și Design)

Număr de vizualizări :980


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro