Euromarionete Arad – ultimele două zile cu Annei Klinge, Marcel Iureş şi evenimente speciale dedicate păpuşii de teatru

mai 19th, 2017 | By | Category: Eveniment

Povestea păpuşilor continuă la Euromarionete Arad. Joi, 18 mai 2017, la Cinema Arta, a avut lor decernarea diplomelor de creaţie celor 19 copii care au pictat pe sticlă personajele Family Meeting în cadrul Cercului de pictură pe sticlă de la Palatul copiilor Arad. „Vasilache și marea lui familie europeană” au fost surprinşi de mâini dibace şi suflete curate, şi au născut amintiri frumoase. În continuarea evenimentului dedicat marii familii europene a teatrului de păpuşi itinerant, vineri, 19 mai 2017, de la ora 12.30 delegaţia de păpuşari Family Meeting va fi primită, la Palatul Administrativ, în sala Ferdinand, de către viceprimarul Bognar Levente.

Un spectacol mult aşteptat de publicul de specialitate este „Drame din iubire”, un one-woman show cu Annegret Klinge, producţie a Companiei Fußtheater din Germania. Astăzi, de la ora 19.00 la sala Mare a Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad vă invităm, pentru 1h30, la un spectacol exemplu de stăpânire a expresiei corporale. O incredibilă şi captivantă actriţă se foloseşte de picioare pentru a da naştere, cu umor şi ingeniozitate, unui spectacol care cu greu se uită. Picioarele ei mişcă întreaga Europă, surprind şi minunează publicul pe întregul mapamond, fiind aclamate din Peru până în Japonia, de la Sidney la Shanghai. Prezenţa Annei Klinge la emisiunea TV „Britanicii au talent” i-a adus peste 20 milioane de click-uri pe YouTube.

Nu uitaţi însă de întâlnirea de la 09.30 şi 11.00, Sala Marionete, cu Cenuşăreasa, un spectacol de Adela Moldovan, produs de Teatrul „Regina Maria”, Oradea – Trupa „ Arcadia”, şi nici de Poveste despre Hansel şi Gretel, un spectacol de şi cu: Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru, produs de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, Craiova. Tot de la ora 09.00 şi 11.00, Sala Mare, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Sâmbătă, 20 mai, în ultima zi de Festival, de la ora 14.00, cei mici şi cei mari sunt aşteptaţi să se alăture păpuşarilor din Family Meeting în traseul lor final prin centrul oraşului cu titicarul (Piaţa Avram Iancu – Bd. Republicii – Podgoria – Piaţa Avram Iancu – Parcul copiilor). Este ultimul tur în Arad, înainte de a ajunge în Parcul copiilor, acolo unde va începe întrecerea pentru Marea finală de la ora 15.00.

Festivalul se încheie într-o notă shakespeariană. Spectacolul „Furtuna” în regia lui Cristian Pepino realizat cu trupa de actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova este un proiect inedit: o întâlnire dintre opera shakespeariană şi arta animaţiei; o întâlnire dintre Marcel Iureş (în rolul lui Prospero) şi păpuşarii craioveni: Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Geo Dinescu, Marin Fagu. Decorurile sunt realizate de Remus Alexandru Gabor, muzica de Marin Fagu iar costumele sunt concepute de Raluca Aionițoaie.

Este pentru a doua oară în luna mai când publicul arădean se bucură de prezenţa lui Marcel Iureş, după ce la începutul Festivalului Internaţional de Teatru Nou a jucat în „N-AI TU TREABĂ!” un spectacol de Alexandru Dabija, produs de Teatrul ACT Bucureşti.

Aşadar, iată încă un eveniment de neratat în cadrul Euromarionete Arad 2017: „Furtuna” lui William Shakespeare, într-un spectacol de animaţie cu Marcel Iureş în rolul lui Prospero. Sâmbătă, 20 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Un spectacol pentru toate vârstele, cu actori şi păpuşi, într-o notă de fantastic şi umor vorbind despre putere şi destin, răzbunare şi iertare, despre dominaţia binelui asupra răului.

Număr de vizualizări :810


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro