Editura Adenium lansează cele mai recente apariții editoriale în cadrul Târgului de Carte LIBREX din Iași

mai 11th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

AgențiadeCarte.ro vă prezintă lansările editurii Adenium, la ediția aniversară cu numărul 25 a Târgului de Carte LIBREX care se va desfășura în Atrium, nivelele 0 și 1, Palas Mall Iași, în perioada 10 – 14 mai 2017, zilnic, de la 10.00 la 22.00.

Vineri, 12 mai

18.00-18.55, Agora EX Libris II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

Lansare de carte

Ana Ionesei, Haz de hazard

Invitați:

Ana Ionesei

Matei Hutopila, poet

Vlad A. Gheorghiu, poet

Moderator: Gabriel Cheșcu, redactor-șef editura Adenium

Sneak peek:

În certificatul de adopție al copilului în vârstă de zece ani, Haz De Hazard, este menționat următorul fapt:

Maldoror adoptă un copil care râde și plânge în același timp, iar Maldororiana poartă doliu colorat (Maldororiana, partea a doua).

Despre copilăria sa, Haz De Hazard își amintește că uneori găsea cărți de joc, în cele mai obișnuite sau mai neobișnuite locuri.

În privința împrejurărilor în care Haz De Hazard a venit pe lume, circulă următoarea legendă:

Se întâmplă ca, într-o vară, asupra ținutului nostru să se abată o ploaie nemaiauzită, căci din cer nu cădeau picături de ploaie, ci cărți de joc.

Un copil începu să le adune, vrând să aibă cu ce se juca. Dar cărțile de joc nu vorbeau, nu cântau, nu aveau nume și nu știau nici un joc.

Atunci copilul construi un castel din cărțile de joc, se așeză în curtea acestuia și începu să spună o poveste.

Apoi adormi și visă o curte împărătească: era, pe rând, bufon, valet, rege, regină, damă, ba chiar și număr sau as.

Când se trezi, castelul cărților de joc dispăruse, dar curtea din vis prinsese viață.

Adormind iar, copilul își visă mai departe povestea.

Sâmbătă, 13 mai

14.30-14.55, Agora EX Libris II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

Lansare de carte

Elena Iuliana Horceag, Lectura genurilor literare

Invitați:

Elena Iuliana Horceag

Raluca Vârlan-Bondor, responsabil proiecte culturale și comunicare, Institutul Francez, Iași

Ilie Moisuc, lect. dr, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iași

Moderator: Gabriel Cheșcu, redactor-șef editura Adenium

Sneak peek:

Lectura este una dintre activitățile umane cel mai frecvent investigate în diversele episteme care au ordonat gândirea umană a ultimului secol. Ea a fost analizată atât ca proces diacronic, cât și ca activitate sincronică în paradigmele științelor limbajului și în cele ale hermeneuticii și oferă un câmp conceptual foarte amplu, astfel încât orice nou demers care șiar propune săl acopere în integritate trebuie să acceseze domenii variate, modalități distincte de conceptualizare.

Sâmbătă, 13 mai

15.00-15.25, Agora EX Libris I – La Fântână, zona I de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

Lansare de carte

Iustin Mihailov, Copiii de pe strada mea

Invitați:

Iustin Mihailov

Petru Frăsilă, jurnalist, scriitor

Teodor Mocanu, profesor, critic de artă

Moderator: Gabriel Cheșcu, redactor-șef editura Adenium

Sneak peek:

Petru Frăsilă: „Cartea lui Iustin Mihailov se adresează unui public cititor și iubitor de proză memorialistică. Și asemenea tuturor autorilor acestui tip de literatură subiectivă, demersul său scriitoricesc are drept scop așezarea propriei sale experiențe în lumea cunoașterii. Dar nu e doar atât. Sondarea memoriei «răscolind cu ochii nevăzuți ai minții pe potecile copilăriei» și expunerea narativă fără a respecta o ordine cronologică strictă, ci ținând mai degrabă de impulsurile lăuntrice emoționale, imprimă cărții Copiii de pe strada mea o dublă valență. Iustin Mihailov nu e doar un bun neurochirurg, ci și un minunat terapeut. Căci cea de-a doua valență a cărții sale are menirea de a fi un remediu, un leac pentru sufletul său uneori mohorât de prea multele responsabilități ale vieții de matur. Și atunci când tristețea îndrăznește să-l tulbure insistent, plonjează cu aplomb în adâncurile memoriei, de unde revine întremat și cu puterile sufletești regenerate.”

Sâmbătă, 13 mai

17.30-17.55, Agora EX Libris II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

Sesiune de autografe și Q&A cu autorul Romulus Andriescu

Romulus Andriescu, Băutorul de ceață

Prezintă: Romulus Andriescu

Sneak peek:

Romulus Andriescu: „Am început să scriu pentru că așa am simțit chemarea. E la fel ca preoția: devii păstor de suflete pentru că ai trimitere de sus, de la Tata. Așa s-a croit și destinul meu. Probabil că obârșia mea fălticeneană e de vină. În acest loc binecuvântat am crescut și am primit educație. Școlile, dascălii, istoria literară a orașului – înțesată de nume mari și sonore, care au trecut și trăit pe aici – mi-au creat creuzetul. Mai departe a trebuit să muncesc singur, ca un rob, pe această plantație plină ochi de litere, cuvinte și fraze. Așa am fost, sunt și voi rămâne: un ego ce intersectează anii pe orizontală și verticală, aducându-mi și eu, la rândul meu, contribuția pe care un oraș minunat, numit Fălticeni, mi-o cere.

Mark Twain spunea: «Două zile sunt importante în viața unui om: ziua în care s-a născut și ziua în care a aflat de ce». Tu, cititorule, ai aflat?”

Sâmbătă, 13 mai

16.00-16.25, Agora EX Libris II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

Lansare de carte

Andrada Cooș, Frumusețea lucrurilor trecătoare

Invitați:

Andrada Cooș

Oana Roiu, coordonator al departamentului de Literatură și Folclor Literar Nipon, Asociația Româno-Japoneză Himawari

Georgiana Vasilică, Coordonator al Departamentului de Comunicare, Asociația Româno-Japoneză Himawari

Moderator: Gabriel Cheșcu, redactor-șef editura Adenium

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1337512896325288/

Sneak peek:

Proaspăt ajunsă în Japonia, Adriana încearcă să se integreze în viața studențească, cu rezultate îndoielnice. În cele din urmă, își găsește locul în rândul celorlalți studenți străini: australieni petrecăreți, englezi plini de ei, finlandezi scandalagii și, bineînțeles, singurul alt român pe care îl întâlnește acolo. Împreună, explorează temple, încearcă diverse chimonouri, participă la ceremonii, vizitează cluburi de jazz și travestiți și filosofează pe tema eternei fascinații japoneze. O perspectivă plină de umor asupra frumuseții, frustrărilor și nebuniei vieții într-una dintre cele mai admirate culturi din lume.

Număr de vizualizări :904


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro