Conferințe de istoria artei și a culturii, la Muzeul Naţional al Literaturii Române

mai 23rd, 2017 | By | Category: Postcard

Muzeul Naţional al Literaturii Române vă aşteaptă în fiecare marţi, începând cu ora 18.30, la o serie de conferinţe interactive susţinute de profesori renumiţi, specialiști din domeniul artei şi virtuoşi ai domeniului artistic. În data de 23 mai 2017, tema aleasă de istoricul de artă Marian Constantin, „Artă şi Regalitate”, va prezenta relația profundă dintre Casa Regală și modernizarea artelor românești, mai ales în momentul de manifestare deplină a stilului Art Nouveau şi de constituire a identităţii naţionale. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Conferinţele, moderate de Dalina Bădescu, radiografiază imaginea plastică din mai multe perspective, din epoci diferite şi cu instrumente diverse, realizând acele conexiuni subtile şi necesare între artă şi domeniile cunoaşterii. Primele două conferinţe, „Introducere în Istoria Artei” şi „Orient versus Occident”, au fost susţinute de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară.

Istoricul de artă Marian Constantin conduce secţia de artă a Muzeului Municipiului Bucureşti. Specializarea sa este arta plastică de la începutul secolului XX, cu precădere Art Nouveau, domeniu în care a obţinut şi un doctorat la Universitatea Națională de Arte din Bucureşti. A semnat numeroase publicaţii despre arta românească şi despre familia regală a României, cu precădere despre Carmen Sylva (Regina Elisabeta) si Regina Maria.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgențiadeCarte, publicația on-line IQool.

Număr de vizualizări :894


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro