Claudiu Bleonț urcă pe scena Doors Club

mai 24th, 2017 | By | Category: Eveniment

Duminică, 28 mai 2017, ora 19.00, Doors Club din Constanța te invită la teatru! „Novecento”, în interpretarea lui Claudiu Bleonț.

Danny Boodmann T. D. Lemon, numit şi „Novecento”, s-a născut pe vapor, în mijlocul oceanului, fără să i se știe părinţii. Copilul a fost găsit pe un pian, în sala de dans de la clasa I şi a devenit un mare cântăreţ de jazz, pe vaporul de pe care se spune că nu a coborât pe pământ. Piesa dobândeşte caracter de parabolă, vaporul devenind un spatiu pe care se consumă existenţa lui „Novecento” într-o măsură covărşitoare, viaţa lui trecând de la un recital, la altul între New York şi Southsampton. Vaporul este universul artistului, este chiar pământul său, iar pământul devine în modul de raportare a lui Novecento un vapor prea mare.

Claudiu Bleonţ, joacă rolul naratorului, al muzicianului, interpreteză practic toate rolurile din piesă, fiind în acelaşi timp toate personajele pe care le joacă cu rară dexteritate a trecerii de la unul la celălalt, dovedind ample posibilități de exprimare, mai mult, de întrupare a unui personaj.

Artistul reuşeşte, rostind uneori sub fluxul dicteului, să transmită singuratatea și nostalgia de pe mare, să sugereze serile de dans, recitaluri de jazz etc., în postura de „om orchestra”, cu o uriaşă risipă de energie pe care o presupune rolul. Claudiu Bleonț ţine trează atenţia sălii, iar publicul este fascinat să vadă povestea până la capăt.

Piesa este scrisă de Alessandro Baricco (născut în 1958, la Torino), care a obţinut licenţa în filosofie cu o lucrare condusă de cunoscutul filosof Gianni Vattimo și este unul dintre cei mai importanţi scriitori italieni de azi. Traducerea din italiană şi regia piesei aparţin Andrei Negulescu.

Tot în aceeași seară, publicul constănțean va avea ocazia să îl urmărească pe Mircea Sima în spectacolul monolog „Viața-i complicată”. Pleiada de poezii din diverse zone ale țării, umorul său caracteristic și diversele momente de comedie sunt rețeta tipică de distracție pe care Mircea Sima o aplică pentru a asigura un eveniment memorabil.

Prețul unui bilet este 40 de lei. Biletele se pun în vânzare la sediul clubului luni, 22 mai. Accesul publicului la eveniment se va face de la ora 18,oo.
Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro

Număr de vizualizări :767


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro