spot_img

A.R.C.E.N și Laboratorul de Artă vă invită la ”HAMLET” – Primul act, de W.Shakespeare

Sâmbătă, 20 mai 2017, în Noaptea Albă a Muzeelor, iubitorii de teatru necontrafăcut sunt invitați să trăiască primul act din ”Hamlet, de W. Shakespeare, un spectacol work in progress de Antoaneta Cojocaru. Spectacolul este un proiect al Laboratorul de Artă, în parteneriat cu ARCEN. Cele 2 reprezentații din 20 mai vor avea loc la Rezidența BRD Scena9, fosta casă a M.S Regelui Mihai, la orele 21:30 si 23:00. Premiera spectacolului va avea loc în vara lui 2017.

Iubitorii de teatru necontrafăcut sunt invitați pe 20 mai, de Noaptea Albă a Muzeelor, la primul act din Hamlet, de W. Shakespeare, un spectacol work in progress de Antoaneta Cojocaru. Spectacolul este un proiect Laboratorul de Artă, în parteneriat cu ARCEN. Pe 20 mai vor avea loc 2 reprezentații, la Rezidența BRD Scena9, fosta casă a Regelui Mihai, la orele: 21:30 si 23:00.

Proiectul HAMLET este un manifest pentru valoare și pentru adevărul zilelor noastre și se va desfășura sub forma unui circuit, jucându-se în mai multe clădiri cu valoare istorică.

“Am ales acest concept tocmai pentru a atrage atenția asupra potențialului cultural excepțional uitat, cât și asupra autenticului, care se află mereu în altă parte decat acolo unde ne așteptăm să îl găsim. Acest spectacol este o necesitate, un semnal de alarmă atât social cât și moral, într-un București de 2017 tulbure, în care cultura nu are importanța și atenția cuvenită, deși pulsează puternic în diferite unghere. Dincolo de asta, este o șansă excepțională de a crea altceva. „Altceva-ul” acela pe care îl așteptam cu toții.” (Antoaneta Cojocaru)

În jurul proiectului s-au adunat studenți, profesioniști, voluntari din domenii diferite. Dacă simți că a atins ceva în tine, alătură-te echipei Laboratorul de Artă.

„Vremea e scoasă din țâțâni.

Ce blestem

Ca eu m-am născut

Ca s-o întrem.” ( W. Shakespeare/ Hamlet)

cu: Alin Potop/ Vlad Brumaru (Hamlet), Horia Fedorca/ Cosmin Rudeanu (Claudius), Ciprian Chiricheș/ Alexandru Moldovan (Horatio), Vlad Ștefan/ Cosmin Rudeanu (Polonius), Marina Fluerașu/ Tatiana Gingarașu/ Ioana Lupu (Gertrude), Alexandru Ionescu/ Ovidiu Condurache (Laert), Gabriela Constantinescu/ Maria Bucur/ Laura Teodor (Ofelia), Anca Bobeși

cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra, în rolul „Duhul”.

un spectacol-laborator de: Antoaneta Cojocaru

Pentru mai multe detalii despre eveniment, dar şi despre activitatea Laboratorului de Artă, vă invităm pe pagina de Facebook a organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.

Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop  promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura,. Film, design și alte arii artistice conexe, precum si creeare de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat si nepasare. Mai multe detalii pe pagina  organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.

A.R.C.E.N este un grup de oameni din București cu preocupări și pasiuni foarte diverse adunați în jurul unor proiecte care au ca scop protejarea patrimoniului construit și a memoriei afective a Bucureștiului, reactivarea unor spații urbane prin intermediul culturii, dezvoltarea microcomunităților și punerea în valoare a unor zone urbane pentru îmbunătățirea vieții culturale în oraș și a peisajului cultural contemporan.

Incităm lumea din jur să aibă inițiative civice. Ne place să adunăm oamenii în jurul cărților și al autorilor ale căror idei vrem să le facem cunoscute lumii. Încurajăm dialogul și dezbaterea de idei. Suntem curioși și deschiși să susținem inițiative urbane care au scopuri similare cu ale noastre. Mai multe detalii pe pagina  organizaţiei: www.arcen.info.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508