Succes de proporții al turneului naţional ”ArgEnTango” – ediția a doua

apr. 27th, 2017 | By | Category: Postcard

Alte cinci orașe ale țării s-au bucurat în această lună aprilie de ocazia de a asista la concerte din a doua ediţie ca turneu naţional a proiectului  ”ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică”. Este vorba despre Cluj Napoca, Sinaia, Ploieşti, Iaşi şi Timişoara, cele cinci concerte desfăşurându-se între 19 şi 27 aprilie 2017 şi având în centru puternica tripletă argentiniană Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon) și doi excepționali muzicieni români, Razvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară), aranjamentele fiind realizate de Mariano Castro special pentru acest proiect. Ca și în primăvara trecută, când Argentango se lansa ca un proiect unic în România şi de această dată turneul a umplut sălile din cele cinci orașe vizitate. Având în spate experiența a zeci de concerte împreună, cvintetul româno-argentinian a demonstrat și de această dată că are forța și experiența necesare pentru a entuziasma un public divers, care uneori asculta pentru prima oară tango argentinian autentic.

Iată ce declarau artiștii înainte de finalul turneului :

Analia Selis : “Ca și anul trecut, publicul din toate orașele ne-a primit foarte bine, cu atât mai mult cu cât  Piazzolla este o muzică mai de nișă. Dar cred că modul în care-l prezentăm și faptul că noi iubim atât de mult muzica asta face ca de obicei să fie foarte bine primit de public. Ne-am bucurat de săli pline, ceea ce ne-a surprins, în special la Cluj. Pentru că a fost după Paște și în vacanța copiilor. Ne-am bucurat de  săli cu multă lume și în fiecare oraș a fost la fel. Vreau să subliniez că nu este vorba doar de cantitatea publicului ci publicul în sine, un public foarte frumos, care primește foarte bine ceea ce avem de oferit.  După fiecare concert primim mesaje pe facebook de la oameni care au venit spunându-ne că a fost minunat, că au plecat încărcați de energie pozitivă și asta înseamnă că ne-am atins obiectivul.”

Răzvan Suma : „A fost extraordinar deocamdată pentru că mai peste tot am avut săli pline. Mă bucur foarte tare de omogenitatea la care a ajuns ArgEnTango și pregătim deja un program de tangouri tradiționale, un pic și mai comerciale decât ce a fost până acum.”

In luna iunie, grupul ArgEnTango va reveni în atenția publicului cu un proiect în aer liber, intitulat Tango la cetate, care va duce tangoul tradițional în cetăți din România.

Grupul ArgEnTango

Analia SELIS

După binecunoscuta carieră în muzica comercială, Analia își direcţionează activitatea către muzica autentică argentiniană – tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place Tango?, precum și proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentică a unui argentinian. (analiaselis.com)

Răzvan SUMA

Solist concertist și director al Orchestrelor și Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzică din București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. (razvansuma.com)

Mariano CASTRO

Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. (marianocastro.ro)

Omar MASSA

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa concertează în America, Europa și Asia, fiind invitat frecvent pentru a susține masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul ArgEnTango. (omarmassa.com)

Rafael BUTARU

Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.

Artiștii au dedicat seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Itinerariul turneului

19 aprilie – Cluj Napoca – Auditorium Maximum

22 aprilie – Sinaia – Castelul Peleş

23 aprilie – Ploieşti – Filarmonica Paul Constantinescu

24 aprilie – Iaşi – Aula BCU

27 aprilie – Timişoara – Sala Capitol

Un eveniment susţinut de Radio România

Proiect cofinanţat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Organizator : Asociația Culturală Analia Selis

Partener oficial: BMW

Transportator aerian oficial: Air France – KLM

Sponsori: Sensiblu, Vestra, Elsaco, Pensiunea Cai de Vis

Parteneri culturali: Centrul Cultural Media Radio România, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Filarmonica “Transilvania” din Cluj -Napoca, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti, Filarmonica “Banatul” din Timişoara, Muzeul Peleș din Sinaia, Filarmonica “Moldova” din Iași.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Muzical,  Radio România Regional,  Media Trust, România Liberă, România TV, şi TVR 3, Observator Cultural, Hotnews, Bussines Review, agentiadecarte.ro, Avantaje, Cariere, 9 A.M., Kudika, Garbo, Urbo.ro.

Număr de vizualizări :739


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro